Päivätyökeräys

Tervetuloa mukaan Nenäpäivän päivätyökeräykseen maailman lasten hyväksi. Päivätyökeräykseen osallistuminen on helppoa. Samalla koulunne tukee Nenäpäivää ja yhdeksän järjestön pitkäjänteistä työtä maailman lasten hyväksi.

Päivätyökeräyksen ohjeet

Ennen keräyspäivää

Ilmoita koulusi mukaan päivätyökeräykseen. Päivätyökeräykseen osallistuminen on oppilaille vapaaehtoista.

Keräyspäivä on koulun vapaasti päätettävissä. Hyödyntäkää Nenäpäivän oppimateriaalit opetuksessa.

Oppilas hankkii itselleen työpaikan, joka voi olla joko yrityksessä, yhteisössä tai kotona. Jaa oppilaille päivätyökeräystiedote vanhempia varten ja tilityslomake työnantajia varten. Lataa tiedote ja tilityslomake täältä.

Päivätyökeräyspäivänä

Oppilas hoitaa sovitut työt ja työnantaja maksaa lupaamansa palkan. Yleisin summa oppilaan palkkiosta on 12 euroa, mutta se voi vaihdella 5–25 euron välillä.

Oppilas antaa esitäytetyn tilityslomakkeen työnantajalleen, joka täyttää sen omalta osaltaan. Lomakkeen toinen osa jää työnantajalle kuitiksi.

Työnantaja voi maksaa palkan joko käteisenä tai verkkomaksuna:

 1. Palkka maksetaan suoraan Nenäpäivän keräystilille tilityslomakkeen viitenumeroa käyttäen (FI37 1572 3000 3844 20, viite: 5733).
 2. Palkka maksetaan käteisenä oppilaalle, joka tuo palkan ja työnantajan täyttämän lomakkeen kouluun. Päivätyökeräyksen vastuuhenkilö kokoaa kertyneet varat yhteen ja tilittää ne Nenäpäivälle (FI37 1572 3000 3844 20, viite: 5733).

Päivätyökeräykseen ilmoittautuminen

Ottakaa osaa Nenäpäivän päivätyökeräykseen maailman lasten hyväksi. Ilmoita koulusi mukaan alla olevalla lomakkeella. 

Avaa tästä ilmoittatumislomake
  Näin Nenäpäivä auttaa

  Nenäpäivän varoilla autetaan maailman heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Tässä muutama esimerkki, mitä kympillä saadaan aikaan.

  koulutus.png

  Koulutarvikkeet kahdelle lapselle

  koronarokotus

  Rokotukset 15 lapselle

  Hyönteisverkko

  4 hyönteisverkkoa suojaamaan lapsia malarialta

  Nenäpäivä osaksi opetusta

  Ota Nenäpäivä osaksi syksyn tuntisuunnitelmia vaikka koko koulun voimin. Keskustelkaa luokassa maailman lapsista, lasten oikeuksista ja oikeudenmukaisuudesta.

  Koululuokka-Nenäpäivä
  Nenäpäivän pulmatehtävä

  Lataa opetusmateriaalit käyttöösi

  Olemme koonneet kasapäin lähdemateriaalia auttaaksemme sinua järjestämään parhaimman mahdollisen Nenäpäivän oppitunnin.

  Miten lahjoitus auttaa?

  Nenäpäivän avun vie perille luotettavasti yhdeksän suomalaista järjestöä, joiden pitkäkestoisilla kehitysyhteistyöhankkeilla tuetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

  Lahjoita nyt »

  Nenäpäivän järjestöt