Päivätyökeräys

Tässäpä todellinen win-win-tilanne! Voitte parantaa yhdessä maailmaa samalla,
kun oppilaat kerryttävät tärkeää työkokemusta! Tervetuloa mukaan Nenäpäivän päivätyökeräykseen maailman lasten hyväksi. Päivätyökeräykseen osallistuminen on helppoa ja hyödyllistä. Nenäpäivän kautta koulunne tukee yhdeksän järjestön pitkäjänteistä työtä maailman lasten hyväksi.

Piirretty vaaleanpunainen vihko, jossa teksti: ilmoita koulusi mukaan

Mukaan vaan rohkeasti!

Ilmoita ensitöiksesi koulunne mukaan päivätyökeräykseen. Päivätyökeräyksen voitte järjestää juuri silloin kuin teille sopii ja keräyspäivä on koulun vapaasti päätettävissä. Osallistuminen on oppilaille tietenkin vapaaehtoista, mutta takuulla hyödyllistä!

Työpaikka voi olla missä vain! Oppilaat päättävät!

Päivätyökeräys on siitä kiva juttu, että työpaikkaa voi hakea mistä oppilas itse haluaa! Päivätyöpaikka voi olla joko yrityksessä, yhteisössä tai myös kotona. Opettajana sinun tarvitsee vain jakaa oppilaiden huoltajia varten päivätyökeräystiedote ja työnantajia varten tilityslomake. Helppoa!

Nenähahmo kertoo, että paikka on teidän
Punaisesta sydämestä irtoaa pala, joka on Nenäpäivän logo

Ja näin se homma toimii, kolme askelta:

1. Oppilas hoitaa sovitut työt ja työnantaja maksaa lupaamansa palkan. Yleisin summa oppilaan palkkiosta on 12 euroa, mutta se voi vaihdella 5–25 euron välillä.

2. Oppilas antaa esitäytetyn tilityslomakkeen työnantajalleen, joka täyttää sen omalta osaltaan. Lomakkeen toinen osa jää työnantajalle kuitiksi.

3. Työnantaja voi maksaa palkan joko verkkopankissa, MobilePay:nä tai käteisenä:

  • Palkka maksetaan suoraan Nenäpäivän keräystilille viitenumeroa käyttäen (FI37 1572 3000 3844 20, viite: 5733) tai
  • MobilePay:n lyhytnumerolle 55333.
  • Jos palkka maksetaan käteisenä oppilaalle, hän tuo palkan ja työnantajan täyttämän lomakkeen kouluun. Päivätyökeräyksen vastuuhenkilö kokoaa koululla kertyneet varat yhteen ja tilittää ne Nenäpäivälle (FI37 1572 3000 3844 20, viite: 5733).

Ottakaa Nenäpäivä osaksi opetusta

Voitte ottaa Nenäpäivän osaksi kevään tai syksyn tuntisuunnitelmia vaikka koko koulun voimin. Keskustelkaa luokassa maailman lapsista, lasten oikeuksista ja oikeudenmukaisuudesta.

Pino värikkäitä kirjoja ja Nenäpäivän neniä
Nenäpäivän päivätyökeräyksen diplomi

Tulostakaa diplomi seinälle

Hyvästä työstä on syytä saada tunnustusta, ja mikä olisikaan parempi tapa sitä osoittaa kuin koko luokan oma diplomi. Tulosta ja täytä diplomi, jotta muisto päivästä säilyisi pidempään.

Mitä päivätyön keräyssummalla saadaan aikaan?

Nenäpäivän avun vie perille luotettavasti yhdeksän suomalaista järjestöä, joiden pitkäkestoisilla kehitysyhteistyöhankkeilla tuetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Nenäpäivän järjestöt

Päivätyökeräykseen ilmoittautuminen

Ottakaa osaa Nenäpäivän päivätyökeräykseen maailman lasten hyväksi. Ilmoita koulusi mukaan alla olevalla lomakkeella. 

Avaa tästä ilmoittatumislomake