Vinkit ja ideat

Kaikki ovat tervetulleita mukaan auttamaan maailman lapsia. Nenäpäivää vietetään seuraavan kerran 12.11.2021, mutta osallistua voi monin tavoin jo ennen sitä. Katso alta vinkit Nenäpäivän viettoon.

Nenäpäivän-nenäsukka-2.jpg
Nenäsukka

Kätevä neuloo Nenäsukat vaikka Strömsön Leen mallin mukaan. Myy sukat ja lahjoita myyntituotot Nenäpäivälle.

Nenäpäivän-Nenäkatsomo.jpg
Nenäkatsomo

Perusta oma Nenäkatsomo, jossa viihdytään Nenäpäivän parissa 12.11. ja autetaan yhdessä maailman lapsia

Pukeudu-punaiseen.jpg
Pukeudu punaiseen

Pukeudu punaiseen ja lahjoita. Nenäpäivänä kaikki pukeutuvat punaiseen. Suosituslahjoitus: 5 €, pukukoodista poikenneet lahjoittavat 10 €.

Nenäpäivän-kiroilupurkki.jpg
Sakkohaaste

Pöydälle laitetaan purkki, johon myöhästynyt/ kirosanan lipsauttanut/palaverissa tai oppitunnilla kännykkää näprännyt joutuu maksamaan 2€. Sakon voit maksaa myös Nenäpäivän digitaaliseen kiroilupurkkiin.

Sydän-Nenäpäivä.jpg
Lahjoita

Jos haluat auttaa, mutta aika on kortilla. Lahjoittaminen käy helposti ja nopeasti.

Nenäpäivän-brunssi.jpg
Brunssi tai kakkukahvit

Leivo herkkuja ja myy niitä työpaikalla, koululla tai vaikka naapureille.

Nenäpäivän-disco-1.jpg
Disko tai tanssit

Nenäpäivän hyväksi on hauska tanssahdella porukalla. Päivätanssit tai diskon voi järjestää vaikkapa työpaikan tai koulun lounastunnilla.

Vaatteiden-vaihtojuhlat.jpg
Vaatteidenvaihtojuhlat, kirppis tai huutokauppa

Tee suursiivous maailman lasten hyväksi.

Nenäpäivän-pussijuoksu.jpg
Turnaus

Järjestäkää porukalla turnaus. Osallistumismaksut voi lahjoittaa Nenäpäivälle ja välijuonnoilla voi pyytää ihmisiä lahjoittamaan. Joukkueet voivat pelata vaikkapa hupieriä Nenät päässä tai keksiä jotain muuta hauskaa – voisiko esim. maalin tehnyt pelaaja tehdä aina jonkun tanssiliikkeen?

Soita Nenäpäivän hyväksi
Soita, laula, tanssi

Järjestä musiikki-, teatteri- tai tanssiesitys. Kutsu ystävät ja tuttavat kylään ja kerää pieni osallistumismaksu.

Lahjoita-työmatkakulut-hyväntekeväisyyteen.jpg
Kävele tai pyöräile

Lahjoita viikon työmatkakulut Nenäpäivälle. Haasta kaverit mukaan.

Nenäpäivän-juoksu.jpg
Nenäjuoksu

Järjestä oma juoksutapahtuma. Jokainen osallistuja voi lahjoittaa vaikka juostujen kilometrien perusteella tai hankkia itselleen sponsorin.

Kenen-nenä.jpg
Kenen nenä? -arvauskilpailu

Otetaan porukalla kuvat kaikkien nenistä ja laitetaan ne seinälle näytille. 5€ maksua vastaan saa osallistua kilpailuun, jossa arvataan keiden nenät kuvista löytyy. Arvauskilpailun voittaja saa kivan yllätyspalkinnon.

Kaupunkikierros.jpg
Kaupunki- tai museokierros

Järjestä ystävillesi ikimuistoinen kierros. Keksi nähtävyyksistä tai taideteoksista hauskoja tarinoita. Pääsymaksuilla autatte yhdessä maailman lapsia.

Koko-kylän-nenäkatsomo.jpg
Koko kylän nenäkatsomo

Järjestä astetta isompi katsomo jonnekin julkiseen tilaan tai vaikkapa anniskeluravintolaan. Kutsu kaikki kynnelle kykenevät mukaan viettämään Nenäpäivää ja lahjoittamaan maailman lasten hyväksi!

Nenäpäivä-oma-keräys.jpg
Järjestä Nenäpäivä-keräys

Perusta oma keräys ja kutsu ystävät, tutut, tutun tutut, serkun siskon kaimat ja muut mukaan auttamaan! Jos mielesi tekee lähteä keräämään käteistä, tilaa Nenäpäivän keräyslippaat ja organisoi oma lipaskeräys tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi.


Lähde-Nenäpäivän-kumppaniksi-1.jpg

Lähde kumppaniksi

Nenäpäivän yhteistyökumppanit ovat mukana tukemassa tärkeää työtä maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksien toteutumiseksi. Vuosi vuodelta isommaksi ja pyöreämmäksi kasvanut Nenäpäivä on Suomen hauskin tapa tehdä hyvää.