Nenäpäivää vietetään taas syksyllä

Nenäpäivää voi viettää päiväkodissa monella eri tavalla. Tapoja on yhtä monia kuin on päiväkotejakin, mutta tässä muutama hauska esimerkki:

Nenäpäivä-päiväkodeille-piirrustus.jpg

Järjestäkää piirustusnäyttely, jonka aiheena on maailman lapset tai vaikkapa hauskat asiat. Kutsukaa vanhemmat ja isovanhemmat mukaan. Lapset voivat toimia näyttelyn oppaina ja kertoa, miksi ovat piirtäneet kunkin kuvan. Voitte esimerkiksi lahjoittaa tilaisuuden vapaaehtoisen pääsymaksun Nenäpäivän hyväksi tai lasten taidetta voi ostaa pientä lahjoitussummaa vastaan.

Leivo-Nenäpäivän-hyväksi.jpg

Nenäpäivä osuu useimmiten isänpäiväviikolle, joten mikäs sen parempaa kuin yhdistää kaksi tärkeää juhlapäivää? Isänpäiväviikolla kaikille isille voi järjestää vaikkapa aamiaisen tai iltapäiväkaffet. Kahvittelusta tulevat tuotot voisi lahjoittaa Nenäpäivän hyväksi.

Nenäpäivä-päiväkodeille-muistikirja.jpg

Päiväkodissa työskentelevät aikuiset ovat usein niitä, jotka päivän mittaan kuulevat eniten hauskoja tokaisuja lasten suusta! Mitä jos keräisitte parhaimpia tokaisuja muistiin? Tokaisuista voisi koota Nenäpäiväksi vihkosen, jota voisi antaa vanhempien matkaan vapaaehtoista lahjoitusta vastaan.

Nenäpäivän-disco-2.jpg

Voitte myös treenata porukalla Pikku Kakkosen Nenä+Sydän-laulun tahtiin ja opetella koreografian, jonka esitätte kutsuvierasyleisölle Nenäpäivän kunniaksi.

Kurkkaa lisävinkit täältä »

Valmista materiaalia päiväkodeille

Ottakaa käyttöön päiväkoteihin sopivat Nenäpäivän askartelumateriaalit. Myös kehitysmaatarinat toimivat hyvin varhaiskasvatuksen tukena.

Nenäpäivä-materiaalit täältä »

Lapsille sopivassa animaatiossa kerrotaan, miksi Nenäpäivää vietetään ja miten kuka tahansa meistä voi auttaa.

Katsokaa yhdessä Nenäpäivän videoita täältä »

On hauskaa olla mukana

Kivikon päiväkoti, Kemi

”Alunperin idea nenäpäivään osallistumisesta on lähtenyt liikkeelle Yk:n päivän aikaan, kun olemme tutustuneet eri maiden lasten elämään. Mietimme miten voisimme auttaa heitä. Ensimmäisellä kerralla perustimme nenäpäiväkahvilan, johon leivoimme lasten kanssa. Seuraavana vuonna järjestimme lisäksi kirpputorin, jonne lapset saivat tuoda omia itselleen tarpeettomia tuotteita kuten leluja, pelejä, vaatteita ja kirjoja. Perheiltä saadun positiivisen palautteen siivittäminä päätimme tänäkin vuonna ojentaa auttavan kätemme ja saada hyvää aikaan maailman lapsille.”