Tältä sivulta löydät muutaman hauskan esimerkin Nenäpäivän viettoon. Nenäpäivää voi viettää päiväkodissa monella eri tavalla. Tapoja on yhtä monia kuin on päiväkotejakin.

Lapsi värittää värtyskuvaa jossa on Nenäpäivän Nenä

Piirustusnäyttely

Järjestäkää piirustusnäyttely, jonka aiheena on maailman lapset tai vaikkapa hauskat asiat. Kutsukaa vanhemmat ja isovanhemmat mukaan. Lapset voivat toimia näyttelyn oppaina ja kertoa, miksi ovat piirtäneet kunkin kuvan. Voitte esimerkiksi lahjoittaa tilaisuuden vapaaehtoisen pääsymaksun Nenäpäivän hyväksi tai laittaa lasten taidetta ostettavaksi pientä lahjoitussummaa vastaan.

Kahvi ja mokkapala

Isänpäiväkahvit

Nenäpäivä osuu useimmiten isänpäiväviikolle, joten mikäs sen parempaa kuin yhdistää kaksi tärkeää juhlapäivää? Isänpäiväviikolla vanhemmalle voi järjestää vaikkapa aamiaisen tai iltapäiväkaffet. Kahvittelusta tulevat tuotot voisi lahjoittaa Nenäpäivän hyväksi.

Lapsi ja postikortti

Lentävät lauseet

Päiväkodissa työskentelevät aikuiset ovat usein niitä, jotka päivän mittaan kuulevat eniten hauskoja tokaisuja lasten suusta! Mitä jos keräisitte parhaimpia tokaisuja muistiin? Tokaisuista voisi koota Nenäpäiväksi vihkosen, jota voisi antaa vanhempien matkaan vapaaehtoista lahjoitusta vastaan.

Nenäpäivä päiväkodeissa

Tanssiesitys

Voitte myös treenata porukalla Pikku Kakkosen Nenä + Sydän -laulun tahtiin ja opetella koreografian, jonka esitätte kutsuvierasyleisölle Nenäpäivän kunniaksi.

Valmista materiaalia päiväkodeille

Ota käyttöön päiväkoteihin sopivat Nenäpäivän askartelumateriaalit. Ne toimivat hyvin varhaiskasvatuksen tukena.

Katso materiaalit täältä »

Hauskaa olla mukana

”Perheiltä saadun positiivisen palautteen siivittäminä päätimme tänäkin vuonna ojentaa auttavan kätemme ja saada hyvää aikaan maailman lapsille.”

”Järjestimme kirpputorin, jonne lapset saivat tuoda omia itselleen tarpeettomia tuotteita kuten leluja, pelejä, vaatteita ja kirjoja.”

”Perustimme Nenäpäiväkahvilan, johon leivoimme lasten kanssa.”