Vinkit hyväntekijöille

Nenäpäivänä kukaan ei jää yksin. Kaltaisesi tyypit kotona, kouluissa ja kylillä muuttavat maailmaa tempaisemalla hyvän asian puolesta. Kannustetaan ihmisiä osoittamaan välittämistä.

Kokosimme alle hyväntekeväisyysvinkit käyttöösi. Nenäpäivää vietetään seuraavan kerran 11.11.2022, mutta osallistua voi monin tavoin jo ennen sitä. Tee hyvää yksin tai yhdessä – jo pienellä avulla on suuri merkitys.

muffinsi vaaleanpunaisella taustalla
Brunssi tai kakkukahvit

Leivo herkkuja ja myy niitä työpaikalla, koululla tai vaikka naapureille.

Kaksi värikkäisiin vaatteisiin pukeunutta ihmistä pitää kasvojen edessä punaista tai sinistä ympyrää
Vaatteidenvaihtojuhlat, kirppis tai huutokauppa

Tee suursiivous maailman lasten hyväksi.

Afrohiuksinen nainen tuulettaa keltaisessa paidassa turkoosilla taustalla
Soita, laula, tanssi

Järjestä musiikki-, teatteri- tai tanssiesitys. Päivätanssit voi järjestää vaikkapa työpaikan tai koulun lounastunnilla. Kutsu ystävät ja tuttavat kylään ja kerää pieni osallistumismaksu.

Käsi pitelee vaaleanpunaisen ja turkoosin väristä pokaalia
Turnaus

Järjestäkää porukalla turnaus. Osallistumismaksut voi lahjoittaa Nenäpäivälle ja välijuonnoilla voi pyytää ihmisiä lahjoittamaan. Joukkueet voivat pelata vaikkapa hupieriä Nenät päässä tai keksiä jotain muuta hauskaa – voisiko esim. maalin tehnyt pelaaja tehdä aina jonkun tanssiliikkeen?

Puhekupla, jonka sisällä kiroilua kuvastavia ikoneja: pamaus, pommi, salama ja pyörremyrsky
Sakkohaaste

Jos haluat auttaa, mutta aika on Oppitunnilta myöhästynyt/ kirosanan lipsauttanut joutuu maksamaan sakkoa sovitun summan. Maksun voi suorittaa Nenäpäivän kiroilupurkkiin tai porukan perustamaan omaan keräykseen.

Punaiset tennarit, joiden nauhat ovat auki. Vaaleanpunainen tausta
Pukeudu punaiseen

Pukeudu punaiseen ja lahjoita. Nenäpäivänä kaikki pukeutuvat punaiseen.

Nenäpäivän pulmatehtävä

Lataa materiaalit tempausten tueksi

Julisteista viirinauhoihin ja kaikkea siltä väliltä. Olemme koonneet kasapäin lähdeaineistoja, inspiraatiota ja tulostettavia materiaaleja auttaaksemme sinua järjestämään parhaimman mahdollisen Nenäpäivän tempauksen.

Perusta oma keräys ja lähde digikerääjäksi

Osallistu Nenäpäivä-keräykseen verkossa ryhtymällä digikerääjäksi. Perusta oma keräys ja kannusta tuttavasi mukaan lahjoittamaan jakamalla keräystäsi vaikkapa somessa. Keräyssivultasi voit seurata lahjoituspotin kasvamista sekä lahjoittajien terveisiä.

Perusta oma keräys
Koululuokka-Nenäpäivä

Miten lahjoitus auttaa?

Nenäpäivän avun vie perille luotettavasti yhdeksän suomalaista järjestöä, joiden pitkäkestoisilla kehitysyhteistyöhankkeilla tuetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Tilaa maksuton tapahtumapaketti

Hanki Nenäpäivän tapahtumapaketti hauskuuttamaan Nenäpäivän viettoa. Paketti sisältää tarroja, ilmapalloja, kortteja, julisteen ja muuta mukavaa. Pakettien toimitus alkaa syksyllä.

Avaa tästä tilauslomake    Tilaathan paketteja sen verran, että jokainen paketti tulee varmasti käyttöön. Jos tarvitset enemmän kuin viisi pakettia tai haluat lisää vaikkapa tarroja, otathan yhteyttä nenapaiva@nenapaiva.fi