Nyheter

Yle X3M:s 66 timmar och 6 minuter långa Näsdagsmaraton är här igen! “Jag kan inte sova”

Artikkelin julkaisu päivämäärä

27.10.2023

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kjell-from-Hell-Yle-X3M-3.jpg

Yle X3M:s rekordlånga 66 timmar, 6 minuter och 6 sekunder långa sändning utsätter igen programledaren Kjell “from Hell” Simosas för en utmaning. Maratonsändningarna har hittills samlat in över 100000€.

Yle X3M:s storsatsning återvänder för en tredje gång.

Programledaren Kjell “from Hell” Simosas sändning sträcker sig över 66 timmar och 6 minuter. Sändningarna har tidigare gästats av såväl presidenter som stora artister och Kjell har fått pröva på att förvandlas till en sjöjungfru, uppträda live med stand up och fått två nya tatueringar. 

Nya gäster och nya utmaningar blir det i år igen. Simosas säger att han väntar ivrigt på årets sändning.

“Allt har varit väldigt roligt de senaste åren. Till och med de mer plågsamma utmaningarna har gjorts med glädje, eftersom de inneburit fler donationer.”

Det första året kulminerade i en smärtsam tatueringsutmaning. “Låten ‘Left Outside Alone’, som jag alltså avskyr, spelades för fullt medan låtens titel tatuerades på mitt ben.”

Utmaningen visade sig vara fungerande. “Det kom in donationer hela tiden!”, berättar Simosas.

Simosas har fått besök av många namnstarka artister, och har svårt att välja en favorit.

“Det finns många att välja mellan, men jag väljer en från vardera år: Elisabeth Rehn och Tarja Halonen. Jag ser väldigt mycket upp till båda två och när man hörde deras historier fick man en känsla av att man inte gjort något i sitt liv.”

Båda åren har sändningen varit krävande och Simosas har vakat största delen av sändningstiden. “Jag har vilat några korta stunder, men knappt sovit alls.”

Trots att det är utmanande att vaka en så lång tid så sover inte Simosas mer än vanligt inför sändningen. “Jag kan inte! Jag är för ivrig. Jag förbereder mig genom att ha telefonen ljudlös i ett par dagar och genom att umgås med mina katter.”

Simosas ser mycket fram emot årets sändning. Belöningen som väntar vid slutet av sändningen är fin. 

“Jag har aldrig upplevt en sådan eufori.”

66 timmar och 6 minuter med Kjell!

8.11 kl. 05.53.54 – 11.11 kl. 00.00 på Yle Arenan och Yle X3M

Heja på Kjell och donera!