Delta

Tips

Alla är välkomna med för att hjälpa världens barn. Näsdagen firas nästa gång 11.11.2022, men du kan delta på många olika sätt redan före det. Nedan hittar du tips om hur du kan fira Näsdagen.

Baka Jennys äppelpaj

Strömsö utmanar dig att baka en äppelpaj, att dela den med någon och säga tack. Vill du göra som Micke och baka Jennys äppelpaj hittar du receptet här »

Perusta Nenäkatsomo

Organisera en egen Nässtudio där ni har det roligt på Näsdagen 12.11 och tillsammans hjälper världens barn.

Pukeudu punaiseen Nenäpäivänä

Klä dig i rött och gör en donation – på Näsdagen klär sig alla i rött. Rekommenderad donation: 5 euro, den som avvikit från klädkoden skänker 10 euro.

Nenäpäivän kiroilupurkki

Bötesutmaning: en burk ställs fram på ett bord och den som kommit för sent/släppt ur sig en svordom/använt mobilen på ett möte eller en lektion måste lägga 2 euro i burken. Bötessumman kan också läggas i Näsdagens digitala burk för svordomar.

Lahjoita Nenäpäivään

Gör en donation om du vill hjälpa, men tiden är begränsad – det går enkelt och smidigt!

Järjestä Nenäpäivän brunssi

Brunch eller kaffe med dopp: baka någonting gott och sälj det på arbetsplatsen, i skolan eller varför inte till grannarna. Med Näsdagens recept blir det garanterat gott!

Järjestä disko Nenäpäivän hyväksi

Näsdisco eller Näsdans: bjud upp till dans för att stödja Näsdagen! Eftermiddagsdans eller disco kan ordnas till exempel under lunchrasten på arbetsplatsen eller i skolan.

Pistä vaatteet kiertoon

En klädbytardag, loppis eller auktion: gör en storstädning till förmån för världens barn.

Järjestä turnaus Nenäpäivän hyväksi

En turnering för personer med olika intressen: Ordna en turnering till förmån för Näsdagen oavsett gren! Ni kan till exempel skänka en del av deltagaravgifterna och biljettintäkterna till Näsdagen och mellanpratet kan uppmana människorna att donera pengar. Lagen kan till exempel drabba samman med Näsorna på eller hitta på någonting annat skojigt – kanske så att den som gjort poäng alltid gör en dansrörelse?

Soita, laula tai tanssi Nenäpäivän hyväksi

Spela, sjung, dansa: ordna en musik-, teater- eller dansföreställning. Bjud hem vänner och bekanta och samla in en liten deltagaravgift.

Pyöräile Nenäpäivän hyväksi

Promenera eller cykla under en vecka: skänk en summa som motsvarar en veckas bussbiljetter eller bensinpengar till Näsdagen – utmana dina kompisar och sporra varandra.

Nenäpäivän-juoksu.jpg

Näsloppet: ordna en egen löptävling. Varje deltagare kan donera till exempel enligt antalet löpta kilometrar eller skaffa sig en egen sponsor. Till löptävlingen hör förstås också förfriskningar och roligt kompletterade program.

Kenen Nenä -arvauskilpailu

Gissningstävlingen Vems Näsa?: Ta bilder av hela gruppens näsor och fäst bilderna på väggen. Genom att betala 5 euro får man delta i tävlingen och försöka gissa vems näsa som finns på bilden. Vinnaren får ett roligt överraskningspris.

Järjestä kulttuurikierros Nenäpäivän hyväksi

En rundvandring i staden eller på ett museum: ordna en oförglömlig rundvandring för dina vänner. Du kan hitta på roliga historier om sevärdheterna eller konstverken. Genom att betala inträdesavgift hjälper ni tillsammans världens barn.

Koko kylän tapahtuma

Ordna en Nässtudio för hela grannskapet: fira Näsdagen tillsammans med andra i en offentlig lokal eller till exempel på ett utskänkningsställe. Bjud in alla som bara orkar och kan för att fira Näsdagen och skänka en summa till förmån för världens barn!

Lähde lipaskerääjäksi tai perusta oma keräys nettiin

Ordna en Näsdagsinsamling: det enklaste sättet är att ordna en virtuell Näsdagsinsamling. Skapa alltså en egen Nätbössa och uppmana alla vänner, bekanta, bekantas bekanta, mer eller mindre avlägsna släktingar och andra att komma med och hjälpa!

Bli partner

Bli en partner

Näsdagen söker som bäst partner. Kan du övertala din arbetsplats att komma med och hjälpa världens barn?