Delta

Tips

Alla är välkomna med för att stöda världens barn. Näsdagen firas nästa gång 10 November 2023 men du kan delta på många olika sätt redan innan det. Nedan hittar du några tips om hur du kan fira Näsdagen.

Lee Esselström

Sticka en kompissjal. Lee stickade en stor kompissjal på Strömsö i 2022 för att stödja Näsdagsinsamlingen. Här hittar du mönstret till sjalen »

Perusta Nenäkatsomo

Organisera en egen Nässtudio där ni har det roligt och tillsammans hjälper världens barn.

Pukeudu punaiseen Nenäpäivänä

Klä dig i rött och gör en donation. På Näsdagen klär sig alla i rött och kanske den som avvikit från klädkoden donerar en valfri summa till insamlingen?

Nenäpäivän kiroilupurkki

Bötesutmaning: en burk ställs fram på ett bord och den som kommit för sent/släppt ur sig en svordom/använt mobilen på ett möte eller en lektion måste lägga 2 euro i burken. Bötessumman kan också läggas i Näsdagens digitala burk för svordomar.

Lahjoita Nenäpäivään

Gör en donation om du vill hjälpa men tiden är begränsad – det går enkelt och smidigt!

Järjestä Nenäpäivän brunssi

Brunch eller kaffe med dopp: baka någonting gott och sälj det på arbetsplatsen, i skolan eller varför inte till grannarna. Med Näsdagens recept blir det garanterat gott!

Järjestä disko Nenäpäivän hyväksi

Näsdisco eller Näsdans: bjud upp till dans för att stödja Näsdagen! Eftermiddagsdans eller disco kan ordnas till exempel under lunchrasten på arbetsplatsen eller i skolan.

Pistä vaatteet kiertoon

En klädbytardag, loppis eller auktion: gör en storstädning till förmån för världens barn.

Järjestä turnaus Nenäpäivän hyväksi

En turnering i olika indrottsgrenar: Ordna en turnering till förmån för Näsdagen! Ni kan till exempel donera en del av deltagaravgifterna eller biljettintäkterna till Näsdagen och mellanpratet kan uppmana människorna att donera pengar. Lagen kan tävla med Näsorna på eller hitta på någonting annat skojigt – kanske den som gör en poäng alltid gör en dansrörelse?

Soita, laula tai tanssi Nenäpäivän hyväksi

Spela, sjung, dansa: ordna en musik-, teater- eller dansföreställning. Bjud hem vänner och bekanta och samla in en liten deltagaravgift.

Pyöräile Nenäpäivän hyväksi

Promenera eller cykla varje dag under en vecka. Skänk en summa som motsvarar en veckas bussbiljetter eller bensinpengar till Näsdagen – utmana också dina kompisar att delta!

Nenäpäivän-juoksu.jpg

Näsloppet: ordna en egen löptävling. Varje deltagare kan donera till exempel enligt antalet löpta kilometrar eller skaffa sig en egen sponsor. Till löptävlingen hör förstås också förfriskningar och roligt program.

Kenen Nenä -arvauskilpailu

Gissningstävlingen Vems Näsa? Ta en bild på varje deltagare med näsan på och fäst bilderna på väggen. Genom att skänka en slant får man delta i tävlingen och försöka gissa vems näsa det är på bilden. Ge vinnaren ett roligt överraskningspris!

Järjestä kulttuurikierros Nenäpäivän hyväksi

En rundvandring i staden eller på ett museum: ordna en oförglömlig rundvandring för dina vänner. Du kan berätta roliga historier om sevärdheterna eller konstverken. Samla in en inträdesavgift till förmån för världens barn.

Koko kylän tapahtuma

Ordna en Nässtudio för hela grannskapet. Fira Näsdagen tillsammans med andra i en offentlig lokal eller till exempel på ett utskänkningsställe. Bjud in alla som bara orkar och kan för att fira Näsdagen och skänk en valfri summa!

Nenäpäivän-nenä.jpg

Ordna en Näsdagsinsamling. Det enklaste sättet är att ordna en virtuell Näsdagsinsamling. Skapa alltså en egen insamlingsbössa och uppmana alla dina vänner, bekanta, bekantas bekanta och mer eller mindre avlägsna släktingar att delta!

Bli partner

Bli en partner

Näsdagen söker som bäst partner. Kan du övertala din arbetsplats att komma med och hjälpa världens barn?