Osallistu Nenäpäivään Strömsön tapaan; tarjoa jollekulle omenapiirakkaa ja sano kiitos
Tunnetko, että sinulla on jokin syy olla kiitollinen? Helpottiko joku elämääsi koronavuonna? Ilahduttiko joku sinua? Leivo omenapiirakka ja sano ”kiitos!”.
Strömsö ottaa Nenäpäivänä apuun entisen Strömsö-kokin Michael Björklundin, sillä hänen sydämessään on aivan erityinen paikka omenapiirakoille. Hän ei olisi nimittäin mennyt naimisiin vaimonsa Jennyn kanssa ilman omenapiirakkaa. Micke suli kuin voinokare pannulla, kun Jenny tarjosi hänelle omenapiirakkaa, kun he tapasivat ensi kerran. Hän sanoi ”kyllä” ja ”kiitos”.
Jennyn viettelevä omenapiirakka
Strömsö haastaa tänä vuonna kaikki jauhopeukalot leipomaan omenapiirakan, jakamaan sen jonkun kanssa ja sanomaan kiitos. Jos haluat tehdä kuten Micke ja leipoa Jennyn omenapiirakan, nappaa resepti alta. Viettelevä omenapiirakka nähdään myös Strömsön syksyn ohjelmistossa.
Ainekset:
10 omenaa
3 rkl kanelia
1 dl sokeria
150 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl siirappia
Tee näin:
1. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita keskenään omenalohkot, kaneli ja puolet sokerista.
2. Sekoita voi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja loppu sokeri notkeaksi taikinaksi.
3. Levitä noin puolet taikinasta tasaisesti uunivuokaan. Asettele päälle omenalohkot, ripota pinnalle loppu taikina ja valuta päälle siirappi. Paista omenapiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen.
4. Nauti aidon vaniljakastikkeen kanssa.