Uutiset

OAJ jatkaa Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina – tavoitteena kerätä ennätyspotti hyvää

Artikkelin julkaisu päivämäärä

05.10.2021

Jaa sosiaalisessa mediassa

OAJ on Nenäpäivän pääyhteistyökumppani
OAJ ilahdutti viime vuonna Nenäpäivä-tempauksillaan mm. Helsingin ydinkeskustassa.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ on jo neljättä kertaa Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina. Korona-aikana avuntarve on kasvanut valtavasti, ja moni lapsi on jäänyt kokonaan koulutuksen ulkopuolelle. OAJ haluaa olla mukana tukemassa lasten kouluun paluuta maailmalla ja lähtee keräämään Nenäpäivälle ennätyspottia. 

Moni lapsi ja nuori kärsii koronapandemian seurauksista maailmalla; moni on jäänyt ilman opetusta, ja esimerkiksi lapsityö ja äärimmäinen köyhyys ovat lisääntyneet. Erityisesti tyttöjen asema on heikentynyt monin tavoin.  

OAJ haluaa olla mukana tekemässä maailman lapsille parempaa tulevaisuutta ja on siksi myös tänä syksynä Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina. 

– Äärimmäisessä köyhyydessä elävät lapset ovat olleet kaikkein haavoittuvimmassa asemassa, ja koronapandemia on valitettavasti vain vaikeuttanut monien tilannetta. Meille OAJ:ssä on tärkeää tehdä hyvää, ja tämän päivän tilanne tekee siitä entistä tärkeämpää, OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil sanoo. 

Tavoitteena kerätä vaikuttava sadantuhannen euron ennätyspotti

Jo kolmena peräkkäisenä vuotena OAJ on kerännyt Nenäpäivälle liki 60 000 euroa vuosittain ja tänä vuonna  OAJ:n tavoitteena on rikkoa Nenäpäivä-keräyksessä sadantuhannen euron raja. Suunnitteilla on uusiakin keinoja, joilla kannustetaan suomalaisia lahjoittamaan itselle sopiva summa vaikka MobilePayllä OAJ:n omaan keräykseen, joka löytyy osoitteesta nenapaiva.fi/oaj.  

– Haastamme kaikki mukaan tekemään hyvää! Vaikka korona-aika on koetellut monia meitä myös Suomessa, on tärkeää myös huomata ne asiat, jotka ovat hyvin ja joita olemme ehkä pitäneet liiankin itsestäänselviä. Ilman opettajia kukaan meistä ei Suomessakaan olisi siinä tilanteessa, jossa olemme, ja laadukas opetus on todellakin asia, josta on syytä olla kiitollinen. Se on myös asia, joka kuuluu kaikille maailman lapsille ja nuorille, OAJ:n erityisasiantuntija Kaj Raiskio sanoo. 

OAJ:lle Nenäpäivän pääyhteistyökumppanuus on tapa toteuttaa järjestön valtuutettujen linjaamaa kansainvälistä strategiaa. Nenäpäivä on järjestölle luonteva kumppani. Nenäpäivä-kampanjassa kerätyt varat lahjoitetaan yhdeksän kehitysyhteistyöjärjestön pitkäkestoisiin kehityshankkeisiin Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

– On mahtavaa, että juuri OAJ ja opettajat ovat jälleen mukana auttamassa maailman lapsia. Me Nenäpäivässä tiedämme, että turvallisilla aikuisilla ja pätevien opettajien opetuksella on suuri merkitys jokaisen lapsen tulevaisuuteen, niin täällä Suomessa kuin kehittyvissä maissa. Tämän OAJ-yhteistyön myötä haluamme lausua Nenäpäivässä kiitoksen opettajille ja lasten kanssa työskenteleville, jotka ovat kannatelleet lapsia sekä nuoria läpi poikkeusaikojen, iloitsee Nenäpäivä-säätiön kumppanuuspäällikkö Johanna Mäkelä.

Lahjoita OAJ:n Nenäpäivä-keräykseen

OAJ:n tavoitteena on kerätä sadantuhannen euron ennätyspotti. Lahjoita OAJ:n kanssa verkkopankissa, Mobile Pay numeroon 22020 tai lähettämällä tekstiviesti OAJ numeroon 16499 (5 €).

Tutustu Opetusalan Ammattijärjestöön »

Lue lisää Nenäpäivän yhteistyökumppanuudesta »


Luitko jo nämä: