My Berry Forestin Nenäpäivän marjamuffinssit
Nenäpäivän marjamuffinssit
8 isoa muffinssia
Raaka-aineet
3 dl Aito Kaurajuomaa
1 rkl omenaviinietikkaa
3 dl (195 g) vehnäjauhoja
1 dl (35 g) kauraleseitä
1,5 dl (130 g) sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
0,75 dl marjahilloa, esim. vadelmahilloa
Koristeluun: Aito Kauravispiä, punaherukoita tai muita pyöreitä punaisia marjoja nenäksi, sokerikuorrutetta suuksi ja suklaanappeja silmiksi.
Paistamiseen: muffinssivuoka ja 8 paperista Amerikanmuffinssivuokaa
Ohjeet
- Lämmitä uuni 180 asteeseen ja asettele paperivuoat muffinssivuoan koloihin.
- Sekoita kaurajuoma ja omenaviinietikka. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: jauho, leseet, sokeri, leivinjauhe ja suola. Kaada joukkoon kaurajuoma ja omenaviinietikka -sekoitus ja lopuksi rypsiöljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada muffinssivuokiin. Jätä vuokiin tilaa hilloa varten.
- Kun muffinssitaikina on jaettu vuokiin, ota reilu teelusikallinen hilloa per muffinssi ja pyörittele hillo muffinssin joukkoon. Toista, kunnes hilloa on kaikissa vuoissa.
- Paista 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
- Anna muffinssien jäähtyä.
- Vaahdota Aito Kauravispi ja pursota tasaisesti muffinssien päälle. Tee muffinssille marjanenä, sokerisuu ja suklaasilmät. Nauti hauskasta herkusta!
My Berry Forest -blogin Tiina Strandberg: "Tein Nenäpäivää varten muffinsseja, joiden herkullisuuden salaisuutena on mehevä hillosydän. Maidottomat ja kananmunattomat muffinssit on helppo leipoa ja koristella yhdessä lasten kanssa, sillä resepti on hyvin yksinkertainen. Kaikkein suurinta iloa tuottaa tietenkin muffinssien syöminen. Kuka voisi vastustaa näitä söpöjä ja hauskoja leivonnaisia?"