Uutiset

VIERASKYNÄ: Naisia tarvitaan yrittäjiksi kaikkialla maailmassa

Artikkelin julkaisu päivämäärä

12.09.2016

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suomen Yrittäjänaisten hallitus nenäilemässä

Lähes 70 vuotta sitten edistyksellisesti ajattelevat naiset halusivat aloittaa valtakunnallisen verkoston, jonka kautta yrittäjinä toimivat naiset saavat toisiinsa yhteyden. Tavoitteena oli edistää naisyrittäjyyttä, naisten liiketaloudellista osaamista sekä parantaa naisten yrittäjyyden edellytyksiä. Yhdistykset tarjosivat vertaistukea ja konkreettisen väylän kehittää taitoja talousasioissa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Nykyisin Suomen yrittäjistä noin kolmasosa on naisia. Yrittäjyyden tasa-arvon eteen on tehty paljon töitä ja vielä riittää tehtävää. Vaikka Suomessa naiset saivat alkaa yrittäjiksi jo vuonna 1879, lainsäädännössä on edelleen epäkohtia jotka haittaavat naisten yrittäjäksi ryhtymistä ja työllistymistä.

Suomen Yrittäjänaiset kokoaa yhteen eri aloilla toimivia naisia ympäri Suomea. Monella naisella on hyvä sydän ja maailmanparantajan taipumuksia, ja he ovat erittäin aktiivisia myös muissa järjestöissä. Järjestötoiminnan kautta voi ylläpitää omia taitojaan, tehdä omiin arvoihin pohjautuvaa vapaaehtoistyötä ja saada merkitystä elämään.

Yrittäjänaiset nenäilemässä

Yrittäjänaiset ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana Nenäpäivä-kampanjassa. Ajatuksena on olla valtakunnallisesti monella tavalla mukana, kunkin paikallisyhdistyksen ja jäsenyrityksen ideoiden mukaan. Nenäpäivä-toiminnan kautta haluamme nostaa esiin naisten tärkeää roolia yhteisöissä ja aktiivisina yhteiskunnan jäseninä. Haluamme olla kannustamassa lapsia ja nuoria yrittäjähenkiseen aktiivisuuteen niin Suomessa kuin maailmalla.

Marju Silander
Kirjoittaja on Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja. Järjestö edustaa mikro- ja pk-yrittäjiä, vaikuttaa yritysten toimintaympäristöön, tuo esille erityisesti yrittäjänaisten kokemuksia yrittäjyyden arjesta ja kannustaa naisia menestyvään yrittäjyyteen.

Mikä Nenäpäivän vieraskynä?
Nenäpäivän vieraskynässä Nenäpäivän tukijat ja tekijät kertovat ajankohtaisista, kiinnostavista aiheista vastuullisuuden ja hyväntekeväisyyden tiimoilta.
#nenäpäivä #vieraskynä