Uutiset

Miksi Nenäpäivää tarvitaan edelleen?

Artikkelin julkaisu päivämäärä

21.09.2021

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nenäpäivä sai tutustua Boliviassa Rosmeriin

Nenäpäivä antaa tukensa yhdeksän luotettavan järjestön pitkäaikaiseen kehitysyhteistyöhön maailman lasten hyväksi. Kun puhutaan kehitysyhteistyöstä, tarkoitetaan pitkäkestoisempaa kehitystyötä, jonka avulla luodaan perustaa paremmalle elämälle. Vuosien työn aikana Nenäpäivän avulla on saatu jo paljon aikaan konkreettisia tekoja ja edistetty miljoonien maailman lasten oikeuksia sekä hyvinvointia useassa eri maassa Afrikassa, Aasiassa sekä Etelä- Amerikassa. Pitkäaikainen kehitysyhteistyö vie aikaa, jotta sen tulokset näkyvät. Apua tarvitaan siis yhä edelleen.

Nenäpäivän avulla nostetaan hauskalla ja äänekkäällä tavalla esiin yhteistyön auttava voima maailman lasten vuoksi ja saadaan aikaan muutosta lasten elämässä. Maailma muuttuu ja edessämme on paljon uusia haasteita ja kriisitilanteita, joita erityisesti viime vuosien aikana ilmastonmuutos ja koronapandemia on tuonut eteemme. Koronan vuoksi on otettu takapakkia monella mittarilla. Tällaisten kriisien seurauksena avun tarve muuttuu ja apua tarvitaan entistä enemmän.

Tänä vuonna yhtenä Nenäpäivän tärkeänä tavoitteena on mahdollisimman monen lapsen pääsy takaisin kouluun, mikä on samalla myös avaintekijä köyhyyden kierteen katkaisemiseen. Kokoonnutaan siis syksyllä yhteen Nenäpäivän merkeissä ja ollaan mukana saavuttamassa tätä tavoitetta sekä auttamassa maailman lapsia hauskalla tavalla.


Nenäpäivää vietetään seuraavan kerran 12.11.2021, mutta osallistua voi monin tavoin ennen sitä.

Katso vinkit Nenäpäivän viettoon »