Uutiset

Koulutusta lapsille konfliktien keskellä

Artikkelin julkaisu päivämäärä

24.10.2022

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hanan
Hanan unelmoi opettajan ammatista.

Sudanissa mahdollisuus käydä koulua ei ole lapsille itsestäänselvyys. Pitkään jatkuneiden konfliktien vuoksi monilta lapsilta on evätty pääsy perusopetuksen pariin. Koronapandemia heikensi jo ennestään vaikeaa tilannetta, ja taas tuhannet lapset tippuivat pois koulutuksen piiristä.

Nenäpäivän tuella Pelastakaa Lapset edistää lasten mahdollisuuksia palata kouluun konfliktien keskellä. Laadukkaan koulutuksen avulla lapset pystyvät rakentamaan elämänsä vakaalle pohjalle. Konflikteista kärsineille lapsille koulussa käyminen on keino palata tavalliseen arkeen ja kokea jälleen olonsa turvalliseksi.

Yksi kouluun palanneista lapsista on tuen piiriin kuuluva 16-vuotias Hanan. Hananin koulutus keskeytyi perheen joutuessa pakenemaan konflikteja. Pakolaisleireillä koulut olivat pieniä eikä opetus ollut säännöllistä.

Tuella Hanan jatkoi koulussa käymistä ja rakastaa nyt oppia uutta ja tavata ystäviään. Hänen vanhempansa ovat ylpeitä tyttärestään ja kannustavat tätä opiskelemaan perheen köyhyydestä huolimatta.

“Suurin unelmani on valmistua opettajaksi joku päivä”, Hanan sanoo.

Teksti ja kuva: Pelastakaa Lapset

Nenäpäivä tukee yhdeksän järjestön työtä maailmalla

Nenäpäivän lahjoituksilla tuetaan pitkäkestoista kehitysyhteistyötä Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Keräystuotolla järjestöt edistävät lasten koulutusta, turvaa, terveyttä ja ravinnonsaantia.

Lue lisää järjestöjen tekemästä työstä »