Uutiset

Kotipizzan Tommi Tervanen: ”Tämä sopii meille kuin nenä päähän”

Artikkelin julkaisu päivämäärä

20.10.2017

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kotipizza Groupin toimitusjohtajan Tommi Tervasen mukaan hyvä pistetään kiertämään tekemällä yhdessä.

Tein aikoinaan nuorena elintarvikealan ammattilaisena ensimmäisen työmatkani Filippiineille. Matkaseuranani oli vanhempi ruotsalainen kollega, joka ensi töikseen vei minut vierailulle maailman suurimmalle kaatopaikalle, Manilan Smokey Mountainille. Siellä tuhannet katulapset tonkivat kahta miljoonaa tonnia jätteitä ja etsivät itselleen syömiskelpoisia elintarvikkeita läpitunkevan hajun ja savupilven keskellä.

Smokey Mountainilla ymmärsin konkreettisesti, kuinka paljon yritykset vaikuttavat – ja voivat vaikuttaa – ympäristöön ja sitä kautta ihmisten elämään. Jos bisnes ei kanna vastuutaan tulevaisuudesta, lapset kärsivät siitä ensimmäisinä. Liiketoiminnan vastuullisuus ei saa olla pelkkiä sanoja, vaan sen täytyy olla koko työyhteisön tekoja.

Tämä ajatus iskostui vuosia myöhemmin Kotipizzan missioon: tehdään maailmasta parempi paikka pizza kerrallaan. Asetimme yhdeksi vastuullisuustyömme tavoitteeksi tukea maailman lasten koulutusta, toimeentuloa ja hyvinvointia. Sen vuoksi olemme mukana Nenäpäivässä.

Meitä on lähes 300 franchising-yrittäjää, 1650 ravintolatyöntekijää ja 47 Kotipizza-konsernin henkilöstön jäsentä. Kaikkia ajaa yhteinen missio, jota jokainen toteuttaa omalla tavallaan: yhdet liikkuen, toiset levittämällä tietoa ja kolmannet viihteen keinoin.

Viime vuonna Nenäpäivä-keräyksemme tuotti summan, jolla voidaan hankkia 9975 lapselle rokotteita. Tänä vuonna pyrimme pistämään paremmaksi ja nostatamme nenähenkeä Kotipizza-ravintoloissa, toreilla, somessa ja ääniaalloilla. Yhdessä, tietenkin.

Ps. Korviini kiiri eräs kappale, jonka räppiosuus kuuluu näin:

”Autetaan tenavia, lapsia, pilttejä Isoja ja pieniä, tuhmia, kilttejä
Lähellä ja kaukana, vieraita, tuttuja
Autetaan niitä nyt tekemään juttuja
Lapsi se elää jo tulevaisuudessa
Maailmassa paremmassa, kokonaan uudessa
Pidetään huolta ettei kyydistä jää hän
Tämä sopii meille kuin nenä päähän”

Allekirjoitan.

Tommi Tervanen
Kotipizzan toimitusjohtaja, jonka tavoitteena on tehdä maailmasta parempi paikka pizza kerrallaan. Kotipizza on mukana Nenäpäivässä ja tavoitteena on kerätä kunnon potti maailman lasten hyväksi. Autetaan kaikki yhdessä!