Uutiset

Ernest Lawson Burkina Fasossa ”Jo parin euron lahjoitus auttaa”

Artikkelin julkaisu päivämäärä

31.10.2019

Jaa sosiaalisessa mediassa

Erityisesti kaksivuotiaan Reginan tarina ja hänen tapaamisensa jäivät Ernestin mieleen.

Ernest tutustui Burkina Fasossa Pelastakaa Lasten työhön. Työssä keskitytään lastensuojeluun, ruokaturvaan sekä tyttöjen suojeluun väärinkäytöksiltä ja väkivallalta. Jokaiselle lapselle tehdään yhdessä lapsen kanssa toimintasuunnitelma, jolla autetaan lasta eteenpäin elämässä. 

– Pelastakaa Lapset auttaa lapsia ja perheitä oloissa, joissa turvaverkkoja ei ole. Tuntui hyvältä nähdä, että Nenäpäivän ansioista köyhissä oloissa syntyneillä lapsilla on mahdollista saada parempi tulevaisuus. Opettajana tiedän, että erityisesti lasten koulunkäynnin tukemisella on ratkaiseva merkitys heidän elämässään.

“Äitien toiveet Burkina Fasossa ovat samanlaisia kuin meillä Suomessa. Jokainen matkallani kohtaamani äiti toivoi, että lapsi voi käydä koulua, saada hyvän ammatin ja elää onnellista elämää.”

Erityisesti Ernestin mieleen jäi kohtaaminen pienen Regina-tytön kanssa.

Regina löydettiin parin vuorokauden ikäisenä koulun käymälään hylättynä. Tyttö pelastui kuin ihmeen kaupalla ja asuu nyt sijaisperheessä. Vaikka perheen olot ovat vaatimattomat, Reginasta pidetään hyvää huolta ja hänestä on kasvanut tomera kaksivuotias. Kun tyttö iloisena tarjoili minulle hiekkakakkujaan, en voinut muuta kuin ihmetellä, miten hienosti hän on kasvanut surkeista lähtökohdistaan huolimatta. Nenäpäivän tuella, Reginan kaltaiset lapset saavat kasvaa turvatuissa oloissa.

Ihmisten asenne elämään teki Ernestiin vaikutuksen.

– Ilmastonmuutoksen vaikutuksesta Burkina Fasossa on valtavan kuumaa ja kuivaa – monet todella kamppailevat selviytyäkseen. Köyhyydestä ja vaikeista olosuhteista huolimatta ihmiset olivat ystävällisiä toisilleen ja jakoivat vähästään. Meillä olisi tässä paljon opittavaa heiltä!

Ernest kokee, että auttaminen on meidän yhteinen velvollisuutemme.

– Lapsen tulevaisuus voi olla pienestä kiinni – esimerkiksi siitä pääseekö hän kouluun. Burkina Fasossa köyhien lasten vanhemmat eivät pysty maksamaan koulumaksuja ja tämä vaikuttaa kohtalokkaasti lasten tulevaisuuteen. Vuosi koulussa maksaa vain 2,3 euroa. Lahjoittamalla vain 10 euroa, voit siis auttaa neljää lasta pääsemään kouluun. 

"Matkalla ja sen jälkeen olen tuntenut suurta kiitollisuutta siitä, että oma tyttäreni saa kasvaa Suomessa, jossa jokaiselle lapselle riittää ravintoa, lääkäriin pääsee tarvittaessa ja on mahdollista kouluttautua haluamalleen uralle. Burkina Fasossa kasvavien lasten tilanne on kovin erilainen ja koen, että meidän suomalaisten velvollisuus on auttaa. Nenäpäivä on tärkeintä, missä olen saanut olla mukana."

Nenäpäivänä 8.11. katsojat pääsevät vierailemaan Burkina Fasossa Ernestin seurassa, kun Nenäpäivää vietetään koko ilta Ylen kanavilla.