Tässä ovat ehdokkaat Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 

Äänestys Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi on päättynyt. Kiitos kaikille äänestäneille. Voittaja julkistetaan 23.10. Tittelistä kilpailevat tänä vuonna Eija Vilpas, Eino Nurmisto, Ella Kanninen, Frank Martela, Lina Lehtovaara, Molybros: Iba ja Keinaan sekä Jannika B. Vuoden Positiivisin Suomalainen valitaan yleisöäänestyksellä.

Kuvassa on ehdokkaat vuoden 2023  positiivisimmaksi suomalaiseksi. EIja Vilpas, Eino Nurmisto, Ella Kanninen, Frank Martela, Lina Lehtovaara, MolyBros: Iba ja Keinaan sekä Jannika B.
Vuoden Positiivisin Suomalainen valitaan yleisöäänestyksellä. Voittaja julkistetaan 23.10.

Kuka kruunataan Christoffer Strandbergin tittelinperijäksi? Monipuolinen ehdokasjoukko viestii siitä, kuinka monin eri tavoin myönteistä elämänasennetta ja positiivisuutta voi tuoda esiin. Järjestyksessään 31. Vuoden Positiivisin Suomalainen julkistetaan 23. lokakuuta. Yleisöäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle, joka kerää varoja työhön maailman lasten paremman tulevaisuuden puolesta.

Eija Vilpas hymyilee kameralle kesäisissä tunnelmissa.

1. Eija Vilpas

Näyttelijä

Koko kansan suosikkinäyttelijä Eija Vilppaalla on varmasti Suomen tunnistettavin nauru. Vilpas on tuonut iloa ja valoa koteihin jo vuosikymmeniä rakastetuilla komediahahmoillaan. Vilppaalla on taito nauttia elämästä ja löytää positiiviset puolet synkkien aikojen keskeltä. Hän uskoo, että viihteen avulla voi murtaa ennakkoluuloja, naurulla voi muuttaa maailmaa ja huumorin kautta on hyvä käsitellä vaikeitakin asioita.

ÄÄNESTÄ tekstiviestillä:
Lähetä 1 numeroon 16499. Hinta 1€.
ÄÄNESTÄ soittamalla:
Soita numeroon 0700 790 51. Hinta 1,00€+pvm.
ÄÄNESTÄ VERKOSSA

Eino Nurmisto hymyilee kameralle värikkäässä ympäristössä.

2. Eino Nurmisto

Somepersoona

Eino Nurmisto on rohkea somevaikuttaja ja palkittu lastenkirjailija, joka rohkaisee omalla esimerkillään nuoria olemaan oma itsensä. Nurmisto on voittanut useita vaikeuksia henkilökohtaisessa elämässään, mutta hän ei ole lannistunut. Nurmisto tekee työtä tukeakseen lapsia ja nuoria, jottei kenenkään tarvitsisi kokea olevansa yksin. Hän työskentelee yhdenvertaisuuden ja paremman maailman eteen ja laittaa itsensä likoon murtaakseen normeja.

ÄÄNESTÄ tekstiviestillä:
Lähetä 2 numeroon 16499. Hinta 1€.
ÄÄNESTÄ soittamalla:
Soita numeroon 0700 790 52. Hinta 1,00€+pvm.
ÄÄNESTÄ VERKOSSA

Ella Kanninen hymyilee kameralle.

3. Ella Kanninen

Juontaja

Juontaja ja toimittaja Ella Kanninen on tunnettu positiivisuuden, rauhallisuuden ja elämänilon sanansaattaja. Kanninen suhtautuu elämään ja maailmaan uteliaasti, tarttuu rohkeasti haasteisiin ja uskoo, että kaikki järjestyy.

ÄÄNESTÄ tekstiviestillä:
Lähetä 3 numeroon 16499. Hinta 1€.
ÄÄNESTÄ soittamalla:
Soita numeroon 0700 790 53. Hinta 1,00€+pvm.
ÄÄNESTÄ VERKOSSA

Frank Martela päässään hattu, katse eteenpäin suunnattuna.

4. Frank Martela

Onnellisuustutkija

Filosofina ja tutkijana tunnettu Frank Martela pohtii työkseen elämän tarkoitusta. Martela uskoo, ettei onnellisuutta kannata tavoitella erikseen, vaan että se on merkityksellisen elämän sivutuote. Martela uskoo siihen, että ihmisillä on synnynnäinen tarve tehdä hyvää. Paras tapa lisätä omaa onnellisuutta on tehdä joku toinen onnelliseksi.

ÄÄNESTÄ tekstiviestillä:
Lähetä 4 numeroon 16499. Hinta 1€.
ÄÄNESTÄ soittamalla:
Soita numeroon 0700 790 54. Hinta 1,00€+pvm.
ÄÄNESTÄ VERKOSSA

Lina Lehtovaara hymyilee kameralle käsissään jalkapallo.

5. Lina Lehtovaara

Jalkapalloerotuomari

Huippuerotuomari Lina Lehtovaara on raivannut omalla työllään ja positiivisella asenteellaan tiensä jalkapallomaailman huipulle tehden samalla tilaa muillekin naistuomareille. Lehtovaara on toiminut erotuomarina mm. Mestarien liigan finaalissa ja EM-kilpailuissa vuonna 2022, ja tänä vuonna hän teki suomalaista jalkapallohistoriaa toimimalla päätuomarina vuoden 2023 MM-kisoissa. Lehtovaaraa kuvaillaan sanoilla määrätietoinen, kunnianhimoinen, rauhallinen ja rento. Luotettava Lehtovaara pysyy hyvän asenteensa ansiosta rauhallisena tiukoissakin tilanteissa.

ÄÄNESTÄ tekstiviestillä:
Lähetä 5 numeroon 16499. Hinta 1€.
ÄÄNESTÄ soittamalla:
Soita numeroon 0700 790 55. Hinta 1,00€+pvm.
ÄÄNESTÄ VERKOSSA

MolyBros. Vasemmalla Iba ja oikealla Keinaan.

6. MolyBros: Ibrahim “Iba” Manza ja Abdirahman Keinaan

Tubettajat

MolyBrosin Iba ja Keinaan ovat singahtaneet sometaivaan suosikeiksi omaleimaisella tubettajatyylillään. Rentous, iloisuus ja positiivisuus ovat palkitun kaksikon tavaramerkkejä, mutta he haluavat myös vaikuttaa ja tehdä hyvää kanavallaan. Tähän mennessä MolyBrosit ovat nostaneet esiin mm. nuoriin kohdistuvan verkossa tapahtuvan häirinnän ja ovat puhuneet jengiytymisestä ja nuorten pahoinvoinnista. He korostavat sitä, että somessa on tärkeää jakaa positiivisuutta.

ÄÄNESTÄ tekstiviestillä:
Lähetä 6 numeroon 16499. Hinta 1€.
ÄÄNESTÄ soittamalla:
Soita numeroon 0700 790 56. Hinta 1,00€+pvm.
ÄÄNESTÄ VERKOSSA

Jannika B. katsoo kameraan päässään suuri hattu.

7. Jannika B

Artisti

Suomalaisten suosikkiartistien ja biisintekijöiden joukkoon noussut Jannika B tunnetaan positiivisesta ja periksiantamattomasta luonteestaan. Hän on puhunut rohkeasti elämän vastoinkäymisistä, kuten koulukiusaamisesta, uupumuksesta ja masennuksesta, mutta ei ole antanut niiden lannistaa itseään. Hän rohkaisee muitakin tavoittelemaan unelmiaan ja elämään oman näköistä elämää.

ÄÄNESTÄ tekstiviestillä:
Lähetä 7 numeroon 16499. Hinta 1€.
ÄÄNESTÄ soittamalla:
Soita numeroon 0700 790 57. Hinta 1,00€+pvm.
ÄÄNESTÄ VERKOSSA

Katso äänestyksen tarkemmat säännöt

Luitko jo nämä?

Vuoden positiivisin suomalainen

Vuoden Positiivisin Suomalainen julkistetaan Nenäpäivän yhteydessä.

Lue lisää »

Kaj Kunnas ja Katri Helena ova täyttäneet valintakriteerit Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi

Kuka sai ihka ensimmäisen tunnustuksen vuonna 1993?

Katso lista palkituista »

Postiivarit-logo

Nenäpäivä ja Positiivarit tekevät tänä syksynä ensimmäistä kertaa yhteistyötä.

Tutustu Positiivareihin »