Uutiset

Vuoden Positiivisin Suomalainen valitaan jatkossa Nenäpäivän yhteydessä

Artikkelin julkaisu päivämäärä

01.06.2021

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vuoden Positiivisin Suomalainen
Vuoden Positiivisin Suomalainen valitaan yleisöäänestyksellä syksyllä.

Nenäpäivä ja Positiivarit tekevät tänä syksynä ensimmäistä kertaa yhteistyötä, kun Vuoden Positiivisin Suomalainen valitaan osana Nenäpäivän viettoa. Lopullinen voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Vuoden Positiivisin Suomalaisen palkitsemisella on pitkät perinteet: ensimmäinen palkinto jaettiin laman keskellä 1993 ja palkinnon jakamisen taustalla on ollut lahtelainen perheyritys Positiivarit. Vuosien varrella palkittujen joukossa on ollut muun muassa Mikko “Peltsi” Peltola, Saara Aalto, Kaj Kunnas ja Katri Helena

– Palkitsemalla Vuoden Positiivisimman Suomalaisen haluamme muistuttaa myönteisen elämänasenteen merkityksestä. Toivomme, että Vuoden Positiivisin Suomalainen antaa muillekin oppia siitä, kuinka positiivisuus auttaa selviämään haasteellisistakin elämäntilanteista tai miten positiivisuus näyttäytyy ylipäätänsä voimavarana ihmisten elämässä, kertoo palkitsemisen perusteista projektipäällikkö Riikka Töytäri Positiivareilta. 

Töytäri muistuttaakin, ettei ole yhtä ja oikeaa mallia olla Vuoden Positiivisin Suomalainen ja positiivisuus voi ilmentyä eri tavoin; jollain on esimerkiksi vahva sisu, toinen on aina auttavainen ja kolmas erinomainen innostamaan muut mukaan. Tämä otetaan huomioon myös tämän vuoden palkinnon saajan valinnassa.

Vuoden Positiivisin Suomalainen osaksi Nenäpäivää


Yhteistyö Vuoden Positiivisimman Suomalaisen tiimoilta alkoi Nenäpäivä-säätiön ja Positiivareiden välillä tänä syksynä Nenäpäivän aloitteesta. 

– Nenäpäivässä hauska auttaa ja hyväntekeväisyys saa nostaa hymyn myös lahjoittajan huulille. Nenäpäivän vietto perustuu ajatukseen, että huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita ja iloinen tekeminen antaa ihmiselle mahdollisuuden tulla yhteen auttamaan maailman lapsia. Juuri näistä syistä Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valinta sopii mainiosti osaksi Nenäpäivää, summaa Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.

– Uskomme, että yhteistyö Nenäpäivän kanssa antaa lisää näkyvyyttä ja uutta buustia Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valintaan. Samalla saamme viestittyä positiivisuuden merkityksestä entistä suuremmalle yleisölle, Töytäri kommentoi. 

Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valinta ratkeaa yleisöäänestyksellä

Ehdotuksia Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi kerätään Positiivareiden ja Nenäpäivän viestintäkanavissa kesäkuun aikana. Näiden ehdotusten pohjalta Positiivareiden, Nenäpäivän ja yhteistyökumppaneiden muodostama raati kokoaa lyhyen ehdokaslistan, joka julkistetaan 31. perinteisen Positiivisuusviikon yhteydessä 6. syyskuuta.

Ehdokaslistan julkistuksen yhteydessä avautuu yleisöäänestys, joka kestää lokakuun puoliväliin saakka. Äänestysohjeet tullaan julkaisemaan sekä Nenäpäivän että Positiivareiden kanavissa, myös nettisivuilla. Tunnustuksen saaja julkistetaan Nenäpäivä-viikon alkajaisiksi 8.11.