Uutiset

Nenäpäivä keräsi suurimman potin vuosiin

Artikkelin julkaisu päivämäärä

17.11.2020

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suomalaiset auttoivat maailman lapsia yli 3,3 miljoonalla eurolla. Kuva: Riikka Vaahtera
Nenäpäivän keräyspottiin kertyi perjantain viimeiseen hetkeen mennessä 3 331 704 euroa – peräti 1 252 577 euroa enemmän kuin viime vuonna. Nenäpäivään osallistuttiin innolla kotikatsomoissa ympäri Suomen ja turvaväleillä toteutetut tapahtumat ilahduttivat perjantaita monella paikkakunnalla. 
 
– Maailman onnellisin kansa osoitti auttamisen halunsa. Olemme todella onnellisia, että niin monet halusivat jakaa onnestaan sinne, missä sitä erityisesti nyt tarvitaan, iloitsee Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.
 
Nenäpäivää tarvitaankin nyt enemmän kuin koskaan ja onnenpotin ansiosta useammalla maailman lapsella on mahdollisuus hyvään ja turvattuun elämään – poikkeustilanteesta huolimatta. Nenäpäivän apu menee perille yhdeksän luotettavan järjestön ammattitaidolla ja sillä tuetaan lasten kouluun pääsyä, riittävän ravinnonsaantia, terveydenhoitoa ja annetaan huolenpitoa sekä turvaa tänä vuonna 17 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. 
 
Nenapaiva_2020_Riikka_Vaahtera-800x450.jpg

Nenäpäivän suora lähetys tarjosi katsojille ikimuistoisia TV-hetkiä 

Nenäpäivä viihdytti katsojia Viivi Pumpasen, Janne Katajan ja Jussi-Pekka Rantasen juontamalla suoralla lähetyksessä, joka tarjoili upeita musiikkiesityksiä Suomen eturivin artisteilta, koskettavia tositarinoita maailmalta ja aimo annoksen huumoria. Suorassa lähetyksessä kotikatsomoita hauskuuttivat muun muassa Jarkko Tamminen, Minna Kivelä ja Iikka Forss
 
Nenäpäivä tarjoili katsojilleen ikimuistoisia TV-hetkiä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Tanhupallo sekä Karvamato pohtivat yhdessä suuria auttamiseen liittyviä kysymyksiä, ja legendaarinen Kummelista tuttu Matti Näsä vietti Onnenpäiväänsä.
 
– Nenäpäivässä oli tunnelma kohdillaan ja auttamisen ilmapiiri lämmin. Oli ilo kerryttää maailman lasten onnenpottia yhdessä loistavien artistien, mahtavien näyttelijöiden ja tietenkin auttamishaluisten suomalaisten kanssa, Nenäpäivässä lähes joka vuosi mukana ollut Janne Kataja hehkuttaa.
 

Mikko-Keka%CC%88la%CC%88inen-Nena%CC%88pa%CC%88iva%CC%88n-matkassa-Keniassa-800x450.jpg

Ylen kanavilla autettiin maailman lapsia suurella sydämellä

Puoli seitsemän katsojat olivat avokätisesti mukana auttamassa maailman lapsia ohjelman kerätessä ennätyksellisen 282 669 euron hyväntekeväisyyspotin. Tänä vuonna Puoli seitsemän Nenäpäivä-viikolla palattiin Mikko Kekäläisen kokemuksiin hänen vieraillessaan Keniassa Nenäpäivän avustuskohteessa. Sydäntä lämmittäviä hetkiä koettiin myös, kun vieraiden kanssa keskusteltiin onnesta ja tutustuttiin juontajien sekä katsojien jakamiin arjen onnenhetkiin. 
 
Suuria tunteita nostatettiin myös Kultainen Venla -voittaja YleX Aamun Naurumaratonissa, joka auttoi maailman lapsia 42 tunnin suoralla lähetyksellä ja sai kuulijansa tekemään lahjoituksia 314 456 euron edestä.  Ville "Viki" Eerikkilän ja Juuso "Köpi" Kallion johdolla Helsingin keskustan Nenäkulmassa otettiin tatuointeja ja nenälävistyksiä, nostettiin ihmispainoja, heitettiin useampi livekeikka ja julkaistiin useampi uusi biisi – sekä tietenkin soitettiin sambaa! 
 
– Nenäpäivän Naurumaratonit ovat olleet meille Vikin kanssa erityisen tärkeitä. Ihmisten yhteisöllisyys Naurumaratonin aikana on ollut uskomattoman hienoa. On ollut kaunista nähdä miten hieno yhteenkuuluvuuden tunne on saatu aikaiseksi. Ihmiset ovat lähteneet auttamaan maailman lapsia ja eläneet mukana jokaisen maratontunnilla – se on auttanut jaksamaan! kertoo juuri maratonurakkansa lopettanut Juuso “Köpi” Kallio. 
 
Lisäksi Yle Radio Suomi auttoi maailman lapsia koko valtakunnan voimin ja Svenska Yle ilahdutti katsojia suoralla Född i Farstun -sitcom-lähetyksellään viiden tunnin ajan. Nenäpäivään osallistuttiin myös Yle Puheen Aamussa, Summerissa, Ylen e-urheilussa, Strömsössä, Noin viikon studiossa  ja Pikku Kakkosessa.
 

Nenäpäivä-keräyksen tulos noussee vielä loppuvuonna

Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka ja lahjoittaa voi edelleen. Edellisinä vuosina Nenäpäivä-keräyksen lopullinen tulos onkin noussut vielä Nenäpäivän tuloksesta useita satoja tuhansia euroja, kun harrastusporukat, työyhteisöt, koulut ja päiväkodit ovat tallettaneeet Nenäpäivän vietossa keräämiään varoja Nenäpäivälle. 
 
– Arvostamme suuresti jokaista Nenäpäivä-tekoa ja muistutamme, että Nenäpäivää voi viettää vielä varsinaisen Nenäpäivän jälkeenkin – maailman lasten auttaminen ei ole koskaan myöhäistä. Apua tarvitaan maailmalla juuri nyt erityisen kipeästi, Paasio kannustaa.