Uutiset

Tee varpaita lämmittävä hyvä teko ja osallistu neulontahaasteeseen!

Artikkelin julkaisu päivämäärä

22.09.2023

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nenasukka3.png

Pilkkua, raitaa, koukeroita ja kuvioita! Nenäpäivän nimikkosukat voivat olla tekijänsä näköiset ja mielikuvitusta saa käyttää.

Nenäpäivän yhteydessä neulominen on jo perinne. Vuosien aikana Nenäsukkien avulla on kerätty rahaa hyväntekeväisyyteen ympäri Suomea. 
Tänä vuonna tamperelaisen neulelankatuottajan, Taito Pirkanmaa Oy:n tuotesuunnittelija Minna Ahonen on suunnitellut iloiset ja värikkäät Nenäsukat, joiden varsia koristavat Neniä muistuttavat
ihanat ja iloiset pampulat. Valtakunnallisen Taitojärjestön kautta Nenäsukat saavat näkyvyyttä eri puolilla Suomea. Taito Pirkanmaalla iloitaan, että käsityöihminen voi osallistua Nenäpäivään vaikka neulomalla.

– Sukkien idean lähtökohtana on ilo. Värien kautta ilo livahtaa arkeen ja pallokuvio kutsuu hassuttelemaan. Pallot ovat suhteellisen helppoja neuloa ja toistuuhan se Nenäpäivän teemassakin, Minna Ahonen kertoo Nenäsukkiensa mallin synnystä.

Näin otat osaa haasteeseen:

1. Voit noutaa tulostetun Nenäsukka-neuleohjeen Taito Shop -myymälöistä. Myymälöiden yhteystiedot löydät klikkaamalla tätä linkkiä. Ohjeen voit tulostaa myös itse tämän linkin kautta.

2. Haluatko tehdä hyvää ja lahjoittaa kampanjaan? Keinoja on monia. Ohje on mahdollista myös ostaa joko Taito Pirkanmaan tai Taito Shopin verkkokaupasta. Tuotto lahjoitetaan Nenäpäivä-kampanjaan.

3. Neulo villasukat – tai vaikka useammat! Halutessasi voit esitellä taitojasi somessa tunnisteilla #nenäsukka #nenäpäivä / #näsdagen. Muista myös tägätä Nenäpäivän tili niin saatamme jakaa teoksesi!

4. Voit myös myydä valmistamasi sukat eteenpäin ja lahjoittaa tuoton Nenäpäivälle. Lahjoituksen voit tehdä helposti esimerkiksi netissä nenapaiva.fi tai Taito Pirkanmaan omaan keräyspottiin.

5. Haasta kaikki taitavat ystäväsi mukaan neulomaan!

Nenasukat-1024x576.jpg

Nenäpäivää vietetään tänä vuonna perjantaina 10. marraskuuta, jolloin kutsutaan kaikki viettämään kaikkien aikojen Nenäpäivää. 

Nenäpäivää voi viettää esimerkiksi perustamalla omalle kotisohvalle katsomon, jossa viihdytään koko ilta Nenäpäivän suoran lähetyksen parissa – tietenkin kotoisasti Nenäsukat jalassa!

Nyt kaikki neulomaan! Tehdään yhdessä hyvää!