Uutiset

Tänään perjantaina 8.11. on Nenäpäivä

Artikkelin julkaisu päivämäärä

07.11.2019

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nenäpäivän ilta pitää sisällään moni ikimuistoisia hetkiä ja upeita tähtiä.

Nenäpäivän iltaa vietetään vauhdikkaasti kahdella kanavalla

Nenäpäivää vietetään 8.11. koko perjantai-ilta kahdella kanavalla, alkuillan lähetys näkyy Yle TV1:llä ja loppuillan Yle TV2:lla. Neljän tunnin suoran lähetyksen juontavat Susanna Laine ja Janne Kataja sekä avaruusaluksen kapteeni Kokanderiksi muuntautuva Jenni Kokander, jonka tehtävänä on pelastaa yhden illan aikana maapallon lapset. Apua tehtävänsä suorittamiseen kapteeni Kokander tulee saamaan tunnetuilta henkilöiltä, muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä.

 
Nenäpäivässä nähdään upea kattaus eturivin artisteja, joita tahdittaa Kalle Torniaisen kokoama Red Nose Orchestra. Illan aikana esiintyvät muun muassa Anna Puu, Reino Nordin, Irina, Robin Packalen, Ilta ja Younghearted. Nenäpäivänä julkaistaan parikin tulevaa hittiä, joihin saadaan ensikosketus illan aikana. Suvi Teräsniskan -tribuuttilevyltä kuullaan kaksi koskettavaa kappaletta, ja Leon herkkä Kultaa-sinkku kuullaan livenä ensimmäistä kertaa. Lisäksi ensisoittonsa TV:ssä saa Tuure Kilpeläisen Se on minä joka hajoaa. Kotimaisten artistien lisäksi Nenäpäivässä vierailee maailman tähti Justin Jesso, jolta kuullaan muun muassa valtaisan suosion niittänyt megahitti Stargazing.
 
Mukana menossa on myös suuri joukko julkkiksia kuten Seksikäs-Suklaa, Armi Toivanen, Sami Hedberg, Kristiina Halttu, Riku Nieminen ja Markku Kanerva. Lisäksi tunnettuja neniä kuten Janni Hussi, Heikki Paasonen, Laura Malmivaara, Sara Parikka ja Ville “Darude” Virtanen nähdään illan aikana vastaamassa lahjoituspuheluihin Cristal Snown tsemppaamina. Takuuvarman korvamadon koko illaksi tarjoilee Mikko Alatalo Mä Nenäpäivä oon -biisillään. 
 
Luvassa on myös tuttuun tapaan koskettavia tositarinoita maailmalta. Terveiset Nenäpäivän avustuskohteista tuovat tämän vuoden Nenäpäivän lähetykseen Myanmarista uutistoimittaja-kirjailija Matti Rönkä, Burkina Fasossa vieraillut näyttelijä-opettaja Ernest Lawson ja Nenäpäivän työhön Keniassa tutustunut radiotoimittaja Jenni Poikelus.

Nenäpäivän seurassa voi viihtyä Ylen kanavilla vaikka koko päivän

Punaiset nenät näkyvät monessa Ylen ohjelmassa. Nenäpäivän tunnelmiin voi tempautua mukaan jo Ylen aamun parissa. Perheen pienimmät voivat viettää Nenäpäiväänsä Pikku Kakkosen merkeissä ja nuorten kannattaa seurata Summerin hauskaa Nenäpäivä-meininkiä.Viime vuonna huikean lahjoituspotin keränneessä Puoli seitsemässä puolestaan muistellaan Jenny Lehtisen vierailua Nenäpäivän avustuskohteessa Ugandassa sekä katsotaan, miten Mikko Kekäläinen selättää painihaasteensa. Samalla jännitetään millainen keräystulos tänä vuonna saadaan kasaan maailman lapsille.Svenska Yle tarjoaa katsojilleen perjantaina Nenäpäivä-viihdettä peräti viiden tunnin suorana sitcom-lähetyksenä, jossa nähdään monia julkkiksia sekä kohdataan yllätyksiä aina keräyspotin kertyessä.

Huumoria ja vauhdikasta menoa arvostavan kannattaa virittäytyä YleX:n taajuudelle! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallion vetämä Naurumaraton hauskuuttaa kanavalla kuulijoitaan ja auttaa maailman lapsia ennätyspitkänä 41 tunnin lähetyksenä aina perjantai-iltaan saakka. Sambaa tullaan soittamaan tuttuun tapaan aina kun lahjoituspotti kasvaa 1000 eurolla – toivottavasti siis mahdollisimman usein! 


 

Nenät vaihtuvat punaisiin ympäri Suomen 


Vuosittain sadat tuhannet suomalaiset osallistuvat Nenäpäivään. Nenäpäivän viettoon osallistuvat monet koulut, harrastusporukat ja yritykset. Lisäksi kampanja näkyy monen kaupungin katukuvassa ja kauppakeskuksissa ympäri Suomen. Nenäpäivänä hauska auttaa ja keräyksen tunnelma halutaan pitää positiivisena.Nenäpäivän punaiseen Nenään voi myös vaihtaa monella tapaa – nyt myös virtuaalisesti. Nenäpäivän merkeissä lanseerattiin Pohjoismaiden ensimmäinen hyväntekeväisyyshaaste mobiilisovellus TikTokissa, jossa vatsastapuhuja Sari Aallon mallin mukaan voi kopitella punaista Nenää kaverin kanssa.– Jokainen saa viettää Nenäpäivää omalla tavallaan – punaisella Nenällä tai ilman. Vaikka viihde ja huumori ovat Nenäpäivässä keskeisessä roolissa, on maailman lasten auttaminen tietenkin tärkeintä. Olemme iloisia, että niin monet haluavat olla mukana ja toivomme, että jokainen suomalainen löytää oman tapansa osallistua hyvän tekemiseen, Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Paasio kannustaa.

Nenäpäivää vietetään myös monissa suomalaisissa olohuoneissa. Nenäpäivän suoraa lähetystä voi seurata perustamalla oman Nenäkatsomon vastaanottimen ääreen perheen, kavereiden, työtovereiden tai vaikka koko suvun voimin. Nenäkatsomon tunnelmista voi kertoa sosiaalisessa mediassa käyttämällä julkaisun yhteydessä tunnisteita #nenäpäivä ja #nenäkatsomo.

Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka.

Nenäpäivään voi osallistua myös varsinaisen Nenäpäivän jälkeen vaikka Tuure Boeliuksen Nenäpäivän koulukisan merkeissä tai hakemalla mukaan Nenäpäivän oppimatkalle Ugandaan.Nenäpäivä 8.11.

Yle TV1 kello 19

Yle TV2 kello 20.30

Suorana Areenasta ja katsottavissa 30 vrk ensilähetyksestä

Lisätietoa muista Ylen Nenäpäivä-ohjelmista