Uutiset

Tänään on Nenäpäivä

Artikkelin julkaisu päivämäärä

09.11.2018

Jaa sosiaalisessa mediassa

nenapaiva2018

Nenäpäivä kerää tänä iltana suomalaiset myös television ääreen, kun Yle TV2 esittää koko illan mittaisen suoran Nenäpäivä-show’n, jota juontavat Ernest Lawson ja Susanna Laine. Luvassa on huikea ilta täynnä huippuartisteja, koskettavia inserttejä Nenäpäivän avustuskohteista ja hersyvää huumoria. Jokaista suomalaista kannustetaan perustamaan oma Nenäkatsomonsa ja auttamaan maailman lapsia.

 

Nenäpäivän ilta pitää sisällään monta ikimuistoista hetkeä

Yksi odotetuimmista hetkistä on 90-luvun suosituimman poikabändin XL5:n paluu lavalle 20 vuoden jälkeen. Nenäpäivässä kuullaan miltä Kaunis peto kuulostaa vuonna 2018 – tämän kokemuksen saa vain katsomalla Nenäpäivää! 

– Meitä on kyllä pyydetty vuosien varrella mukaan moneen juttuun mukaan, mutta ollaan aina kieltäydytty kunniasta. Nenäpäivän kutsusta me ei kuitenkaan voitu kieltäytyä ja nyt odotetaan aivan innolla, että saadaan esiintyä yhdessä näin pitkän tauon jälkeen. Maailman lasten vuoksi mitä vain!  XL5:n Jarkko “Jake” Jokivalli kertoo Pete Tolosen, Mika “Mica” Ikosen ja Toni “Tontsa” Uotilan kompatessa. 

Illan aikana ruudussa nähdään myös monenlaista heittäytymistä. Näyttelijä-imitaattori Jarkko Tamminen tulee testaamaan tasapainoaan slack-linella, lavalle puserretaan kokonainen sirkus, Siskonpedin porukka ui veressä ja legendaarinen Vaatehuoneen Simo kertoo Kalevauva.fi:n kanssa kuinka nykymusiikki on niin kamalaa. 

Luvassa on myös runsaasti presidentillistä menoa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistöarvioi maailman tilannetta ja kertoo, miksi suomalaisten tulisi auttaa myös maan rajojen ulkopuolella. Lisäksi katsojat tulevat näkemään, mitä tapahtuu, kun tasavallan presidentin kaksoisolento ilmaantuu paikalle keskeyttämään haastattelun. Presidentti Tarja Halosen kanssa keskustellaan puolestaan siitä, millainen merkitys luottamuksella on maailman pakolaiskriisien ratkaisemisessa.

 

Vietä Nenäpäivää aamusta iltaa Ylen kanavilla

Nenäpäivän tunnelmiin voi tempautua mukaan jo aamusta  Ylen aamu-tv:n parissa. Vauhdikkaan menon ja samban ystävien kannattaa virittäytyä vaikka koko päiväksi YleX:n taajuudelle, jossa YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallionvetämä Naurumaraton hauskuuttaa kuulijoitaan aamusta iltaan jo toista vuorokautta putkeen. 

Perheen pienimmät voivat viettää Nenäpäiväänsä Pikku Kakkosen merkeissä. Puoli seitsemässä puolestaan muistellaan Mikko Kekäläisen vierailua Ugandassa Nenäpäivän avustuskohteessa sekä katsotaan, miten Mikon käy uimahyppyhaasteessa.
 

Nenäpäivää juhlistetaan monin tavoin ympäri Suomen

Monella paikkakunnalla Nenäpäivä näkyy katukuvassa, kun vapaaehtoiset järjestävät erilaisia Nenäpäivän tempauksia ja keräävät varoja maailman lapsille. Lisäksi monet koulut, harrastusporukat ja yritykset juhlivat tänään Nenäpäivää. Parhaimmillaan Nenäpäivässä maailman lasten auttaminen yhdistyy hauskanpitoon.

– Nenäpäivä on kansanliike, johon osallistuu vuosittain satojatuhansia suomalaisia. Olemme iloisia, että niin monet haluavat auttaa maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Toivomme, että jokainen löytää itselleen mielekkään ja hauskan tavan viettää Nenäpäivää myös tänä vuonna, kommentoi Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Lipponen. 

Illalla suomalaiset heittäytyvät sohvaperunoiksi ja kaikki katsovat televisiosta Nenäpäivää. Myös Sohvaperunat-ohjelmasta tuttuihin olohuoneisiin perustetaan Nenäpäivän show’n ajaksi Nenäkatsomoita ja seuraan voi liittyä omalta kotisohvalta käyttämällä sosiaalisessa mediassa tunnistetta #Nenäkatsomo. 

Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka ja Nenäpäivään voi osallistua myös varsinaisen Nenäpäivän jälkeen vaikka Justimuksen Nenäpäivän sketsikilpailun merkeissä. 

 

Nenäpäivä-show Yle TV2

Nenäsirkus kello 19-21

Nenäshow kello 21-23

Ylen aamu-tv Yle TV1 kello 6:25-9:30

Pikku Kakkonen Yle TV2 kello 17-18

Puoli seitsemän Yle TV1 kello 18:30-19

YleX Naurumaraton kello 23 saakka

Nenäpäivä.fi

Lisätietoja Nenäkatsomoon osallistumisesta

Lisätietoja Justimuksen Nenäpäivän sketsikilpailusta