Uutiset

Siskonpedin verinen uutuusbiisi tekee huumoria vakavasta aiheesta

Artikkelin julkaisu päivämäärä

05.11.2018

Jaa sosiaalisessa mediassa

Siskonpedin uutuusbiisi yhdistelee hauskasti folkia ja heviä

Kyseessä on Siskonpedin ensimmäinen englanninkielinen kappale – tästä alkaa Siskonpedin veret seisauttava maailmanvalloitus!

Siskonpedin Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Sanna Stellan ja Krisse Salminen osallistuvat tarttuvalla kappaleella Nenäpäivä-kampanjaan, joka huipentuu tämän viikon perjantaina Nenäpäivään. Nenäpäivän kunniaksi Yle TV2 esittää koko illan suoraa Nenäpäivän lähetystä. Myös Siskonpedin verinen uutuusmusiikkivideo esitetään osana ohjelmaa.

25 days in the Sun on Siskonpedin kolmas Nenäpäivä-biisi ja kuten kaikki Siskonpedin kappaleet, se on Katja Lapin käsialaa. Tänä vuonna Siskonpeti lähti tekemään huumoria vakavasta aiheesta eli kuukautisista.

– Meidän Nenäpäivä-biisien tavoitteena on aina paitsi viihdyttää, myös herättää ajatuksia. Tällä kertaa teemana on kuukautiset, jotka aiheuttavat vaivaa kaikille maailman tietynikäisille naisille, mutta kehitysmaissa ne estävät tyttöjen koulunkäyntiä ja aiheuttavat vakavia ongelmia, kommentoi Siskonpedin Niina Lahtinen.

Nenäpäivän tuella yhä useampi tyttö voikin jatkaa koulunkäyntiä myös kuukautisten alettua. Nenäpäivä-show’ssa päästään Arja Korisevan matkassa tutustumaan hienoihin työn tuloksiin Etiopiassa, jossa Nenäpäivän järjestö Plan tekee työtä tyttöjen oikeuksien puolesta.

– Meille tyttöjen ja naisten asiat ovat tietysti erityisen lähellä sydäntä, ja haluamme osaltamme olla auttamassa siskoja kaikkialla maailmassa, Lahtinen lisää.

Hauskasti folkia ja heviä yhdistävä kappale on Katja Lapin mukaan myös Siskonpedin ensimmäinen askel kansainvälisille musiikkimarkkinoille.

– Siskonpedin naisenergialla tullaan valloittamaan ensin Pohjoismaat, sitten Eurooppa ja lopulta koko maailma. Meitä ei pidättele mikään, Siskonpedin musiikkineroksi tituleerattu Lappi sutkauttaa.