Uutiset

Poimi silmukat puikoille maailman lasten hyväksi

Artikkelin julkaisu päivämäärä

14.10.2022

Jaa sosiaalisessa mediassa

Strömsön Lee ja Elin
Neulo yksinkertainen huivi Lee Esselströmin ja Elin Skagersten-Strömin kanssa ja lahjoita lantti Nenäpäivä-keräykseen. Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Strömsö lanseeraa Nenäpäivän merkeissä ison kaverihuivin neulontaohjeen. Ohje on helppo ja sopii aloittelijallekin. Ohjelman juontaja Lee Esselström rohkaisee kaikki mukaan neulomaan ja keräämään varoja maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.

Strömsö ottaa varaslähdön Nenäpäivään jo lokakuussa ja haastaa kaikki neulomiseen hurahtaneet mukaan hyvän tekemiseen. 

Tänä vuonna Nenäpäivän teemana on läheisyys, koska kriisiaikoina välittäminen ja yhdessä oleminen on erityisen tärkeää. 

Strömsön juontajan Lee Esselströmin suunnittelema kaverihuivi on tarpeeksi iso, jotta sen sisään mahtuu kaksi kaverusta lämmittelemään lähekkäin. 

“Voit neuloa huivista niin suuren kuin haluat. Se voi olla pehmeä, ihana lohdutus, johon voit kietoutua, kun tuntuu rankalta tai tarvitset vähän ylimääräistä lämpöä. Anna kaverihuivin olla ystäväsi tai neulo se jollekulle, jota haluat lämmittää. Malli on helppo ja sopii aloittelijallekin, joten hyvän tekeminen on helppoa ja hauskaa!” 

Esselström kutsuukin kaikki mukaan neulomaan kaverihuiveja ja tekemään hyvää.

Strömsön Elin ja Lee
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Auttaminen on helppoa! Näin tulet mukaan

Lähde mukaan haasteeseen jakamalla kuva työstäsi somessa tunnisteella #kaverihuivi tai #kompissjal ja merkitse mukaan Strömsö ja Nenäpäivä -tilit. 

Valmiin huivin voit myydä eteenpäin Nenäpäivän hyväksi kaverille, läheiselle tai vaikkapa nettikirpputorilla. 

Halutessasi voit tehdä lahjoituksen Strömsön Nenäpäivä-keräykseen tai lähettämällä tekstiviestin STRÖMSÖ numeroon 16499 (10 €).

Pienelläkin lahjoituksella on suuri vaikutus! Esimerkiksi kymmenellä eurolla voidaan saada lapselle koulutarvikkeet lukukaudeksi tai monipuolista ravintoa perheelle viikoksi. 

Aiempina vuosina Strömsön Nenäpäivä-haasteessa on neulomisen lisäksi mm. leivottu omenapiirakkaa. Kokoon on kerätty enimmillään jopa 8000 euroa. 

Strömsön Nenäpäivä-jakso tulee TV1:ltä lauantaina 15.10. klo 18.15. Jakso on myös katsottavissa Yle Areenasta samana päivänä. 

Ohjeet kaverihuivin tekemiseen löydät täältä »

Strömsön kaverihuivi punaisen sohvan päällä
Kuva: Carina Ahlskog / Yle