Uutiset

Uskaltaisitko lähteä Nenäpäivän matkaan?

Artikkelin julkaisu päivämäärä

20.09.2019

Jaa sosiaalisessa mediassa

Jenni Poikelus kannustaa opiskelijoita hakemaan mukaan Nenäpäivän oppimatkalle.

Kuvausmatkalla tutustutaan Nenäpäivä-varoin tuettuun UNICEFin työhön Ugandassa. Ryhmän on tarkoitus tutustua paikallisiin nuoriin ja heidän elämäänsä sekä viestiä kokemastaan suomalaiselle yleisölle. Matkalta tuotetaan materiaalia Nenäpäivän vuoden 2020 kampanjaa varten yhteistyössä Ylen kanssa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun nuorilla on mahdollisuus päästä itse kokemaan ja näkemään millaista elämä on Nenäpäivän kehitysyhteistyökohteessa. Tavoitteemme on, että matkan tunnelma ja kohtaamiset välittyvät kotikatsomoihin ensi vuoden Nenäpäivässä, kertoo Ylen Nenäpäivä-tuottaja Risto Vuorensola.

Opiskelijoiden tulee olla täysi-ikäisiä, kun matka alkaa huhtikuussa 2020. Lisäksi osallistujilta toivotaan valmiutta kohdata ugandalaisia nuoria heidän vaatimattomassa elinympäristössään sekä kykyä visuaaliseen ja kirjalliseen tarinankerrontaan somekanavissa.

– Nenäpäivän kuvausmatka Keniaan keväällä 2019 oli silmiä avaava kokemus, jota en tule koskaan unohtamaan, kuvailee YleX:n radiotoimittaja Jenni Poikelus, joka kannustaa opiskelijoita hakemaan rohkeasti mukaan kuvausmatkalle.

Myös Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on mukana toteuttamassa matkaa ja korostaa opettajan roolin merkitystä matkan onnistumisessa. Opettajan odotetaankin tukevan opiskelijoita kuvausmatkan aikana ja matkajärjestelyiden kanssa. Lisäksi opettajalta toivotaan valmiutta jakaa kameran edessä omia kokemuksiaan matkalta opettajan ammatillisesta näkökulmasta.

Matkalle voi hakea mukaan 30.11.2019 mennessä. Haku tapahtuu lähettämällä lyhyt esittelyvideo ryhmästä Nenäpäivälle. Valittuun ryhmään ollaan suoraan yhteydessä ennen joulua.
 

 

          HAUN SÄÄNNÖT

  1. Haun järjestäjänä toimii Nenäpäivä-säätiö.
  2. Mukaan haetaan lähettämällä maksimissaan 3 minuutin mittainen videohakemus osoitteeseen nenapaiva@nenapaiva.fi, jossa esiintyy koko ryhmä (yksi opettaja ja kolme opiskelijaa). Sähköpostista tulee käydä ilmi osallistujien nimet ja oppilaitos. Kaikkien osallistujien tulee olla täysi-ikäisiä matkan alkaessa huhtikuussa 2020.
  3. Videolla osallistujat esittelevät itsensä ja perustelevat, miksi juuri heidän pitäisi päästä matkaan. Videolla tulee olla mukana jokainen ryhmän jäsen. Matkalle lähetettävän ryhmän valinnassa otetaan huomioon videon kekseliäisyys ja osallistujien keskinäinen erilaisuus.
  4. Hakuaika on 25.9.–30.11.2019. Osallistumisajan ulkopuolella saapuneita osallistumisia ei hyväksytä mukaan hakuun. Hakuun osallistuneille kerrotaan tuloksesta sähköpostitse vuoden loppuun mennessä.
  5. Matkalle lähtevän ryhmän valitsee raati, joka koostuu Nenäpäivä-säätiön, Yleisradion, Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n ja UNICEFin edustajista. Valittujen henkilöiden tulee sitoutua lähtemään noin viikon matkalle huhtikuussa 2020, osallistumaan tarvittaviin perehdytyksiin, noudattamaan annettuja ohjeistuksia rokotuksista, turvallisuudesta, kuvaamisesta, sosiaalisen median käytöstä sekä yleisesti koskevia sääntöjä.
  6. Matkan käytännön järjestelyistä ja kuluista vastaa sekä matkalle lähtijöitä ohjeistaa haun järjestäjä. Matkaajille kustannetaan lennot ja ylläpito paikan päällä sekä pakolliset rokotukset, ei muita henkilökohtaisia kuluja. Lisäksi OAJ on lupautunut korvaamaan opettajalle mahdollisesti matkasta aiheutuvat ansionmenetykset.
  7. Lisätietoja hakuun ja kuvausmatkaan liittyen antaa Nenätoimisto: nenapaiva@nenapaiva.fi