Uutiset

Neulo Nenäpäivän hyväksi

Artikkelin julkaisu päivämäärä

27.09.2019

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nenäpäivän villasukkiin, eli nenäsukkiin voi ottaa mallia Pariton rasa -blogin Reetan sukista, joissa on kauniin kirkkaat värit ja Nenäpäivään sopivat iloiset kuvioinnit.

Yle Puheella starttaa lokakuussa Puikko ja Koukku -ohjelma, jossa käsitöitä, myös nenäsukkia, tehdään rennolla otteella ja hyvällä mielellä. Ohjelman toinen juontaja Jenny Lehtinen on innokas käsityöihminen ja kannustaa kaikkia Suomen ruppuräätäläitä neulomaan maailman lasten hyväksi.

– Lähtökohtaisesti käsitöiden tekeminen edistää rauhaisaa yhteiseloa ja hyvää mieltä. On hienoa, että Nenäpäivässä hyvän tekemiseen voi yhdistää useampia intohimon asioita: käsityöt, toisten auttaminen ja hauskanpito! Jenny iloitsee ja kutsuu kaikki kuuntelijat ottamaan osaa Puikon ja Koukun Nenäpäivän viettoon. 

Nenäpäivän nenäsukat voivat olla tekijänsä näköiset ja mielikuvitusta saa käyttää! Halutessaan nenäsukkiin voi ottaa mallia Reetan suunnittelemista iloisista ja tyylikkäistä nenäsukista, joiden ohjeen löydät Reetan Pariton rasa -blogista. Myös Reetan mielestä on mahtavaa, että käsityöihminen voi osallistua Nenäpäivään vaikka neulomalla.

– Halusin sisällyttää sukkamalliin kaksi asiaa, jotka minulle ensimmäisenä tulivat mieleen Nenäpäivästä: hauskuus ja kirkkaanpunainen väri, Reeta kertoo nenäsukkiensa mallin synnystä.

Tee varpaita lämmittävä hyvä teko ja loihdi omat nenäsukkasi! 

Näin otat osaa haasteeseen
1) Neulo villasukat – tai vaikka useammat! Halutessasi voit esitellä taitojasi somessa käyttämällä tunnisteita #nenäsukka #nenäpäivä.
2) Myy neulomasi sukat ystävälle, naapurille, työtoverille tai vaikka nettikirppiksellä. Lahjoita nenäsukista saamasi myyntivoitto Nenäpäivälle.
3) Haasta kaikki taitavat ystäväsi mukaan neulomaan.

Voit myös halutessasi postittaa neulomasi sukat Nenätoimistolle osoitteeseen Nenäpäivä-säätiö, PL 83, 00024 Yleisradio. Myymme nenäsukat puolestasi tai lahjoitamme ne kiitoksena Nenäpäivässä mukana oleville ihmisille, kuten artisteille, juontajille ja näyttelijöille, jotka antavat osaamistaan ja aikaansa Nenäpäivälle pro bono.

Nenäpäivä kutsuu kaikki mukaan auttamaan maailman lapsia. Varsinaista Nenäpäivää vietetään 8.11. jolloin hauska auttaa koko illan Ylen kanavilla. Tuolloin omaan olohuoneeseen voi perustaa vaikka porukalla Nenäkatsomon ja laittaa nenäsukat jalkaan.