Uutiset

Nenäpäivässä 13. marraskuuta käännetään epäonni onneksi

Artikkelin julkaisu päivämäärä

16.09.2020

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suuri joukko tunnettuja suomalaisia on mukana Nenäpäivässä.
Vuoden synkin perjantai 13. marraskuuta kääntyy Onnenpäiväksi, kun Nenäpäivä tarjoilee Ylen välityksellä kotikatsomoihin hersyvää huumoria, koskettavia tositarinoita ja lähes kaikki Suomen eturivin julkkikset sekä tietenkin mahdollisuuden auttaa maailman lapsia. Koko ilta jännitetään tuttuun tapaan lahjoituspotin kertymistä!
 
– Nenäpäivää tarvitaan tänä syksynä enemmän kuin koskaan: lahjoituksilla tuetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia, joiden tilannetta korona on entisestään hankaloittanut. Suomessa asiat ovat monella tapaa hyvin ja maailman onnellisimmalla kansalla on mahdollisuus koronapandemiasta huolimatta auttaa muita. Kell’ onni on, se onnen jakakoon! kannustaa Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.
 
Nenäpäivän lahjoituspottia kasaamassa on jälleen laaja joukko tunnettuja suomalaisia kuten Mari Perankoski, Jarkko Tamminen, Ria Kataja, Esko Eerikäinen, Nelli Orell, Jukka Puotila, Amanda HarkimoMinna Kivelä, Joonas Nordman, Juha LaitilaSanna Stellan, Sonja Kuittinen ja Sara Chafak. Nenäpäivän musiikkitarjonnasta vastaavat eturivin artistit Erin, Ressu Redford, Pete Parkkonen, ABREU, Samuli Edelmann, Sara Siipola ja Neljä Ruusua
 
13.11. Nenäpäivän neljän tunnin suoran lähetyksen juontajina nähdään juontaja-malli Viivi Pumpanen ja Ylen uutiskasvona tunnettu Jussi-Pekka Rantanen sekä tietenkin Nenäpäivän vakiokasvo Janne Kataja. Lisäksi kuullaan muun muassa Puoli seitsemän -ohjelman juontajan Mikko Kekäläisen kokemuksia Nenäpäivän avustuskohteesta Keniasta. 
 
– Nenäpäivässä on parasta se, että sen kautta meillä kaikilla on helppo mahdollisuus auttaa ja tietää, että apu oikeasti menee perille. Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja rakas, Kekäläinen tsemppaa. 
 
Nenäpäivä-keräystä kirittävät myös monet yhteistyökumppanit. Nenäpäivän pääyhteistyökumppaneina jatkavat monivuotiset kumppanit Apteekkariliitto ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Lisäksi MyBnB Live -liikuntayhteisö on lähtenyt innolla mukaan buustaamaan keräystä.
 
Nenäpäivä-kampanjan viestin kulkua vauhdittavat useat yhteistyötahot. Muun muassa mainostoimisto Drama Queen auttaa muotoilemaan viestin kiinnostavammaksi, JCDecaux saa kampanjan näkymään laajasti ja Exove pitää nettisivut pystyssä. Entistä päräyttävämpi startti Nenäpäivälle saadaan puolestaan Management Eventsin kanssa yhteistyössä toteutettavalla kaikille avoimella pressitilaisuudella 9.11. kello 13.
 
– Nenäpäivän kumppaniksi ehtii vielä mukaan ja maailman lapsia voi olla auttamassa monella hauskalla tavalla – sekä eri suuruisilla summilla. Jo tonnilla saadaan maailmalla paljon hyvää aikaan, Paasio innostaa.
 
Nenäpäivän vieton voi aloittaa jo 29.10. Rauhaa ja rakkautta -Nenäpäivä-konsertin parissa, jossa hippiajan klassikoita Marzi Nymanin sovittamina ja Tapiola Sinfoniettan säestyksellä tulkitsevat Vuokko Hovatta, Tuure Kilpeläinen, Johanna Försti, Matti Salminen ja Litku Klemetti. Konsertin juontaa Ylen uutistoimittaja Piia Pasanen. Make love, not war!