Uutiset

Nenäpäivän uusi Nenä tulee Suomen Turusta

Artikkelin julkaisu päivämäärä

18.10.2018

Jaa sosiaalisessa mediassa

Justimus2

Nenäpäivällä on yksi selkeä tunnus ylitse muiden: punainen Nenä!  Täysin kierrätettävä, Suomen Turussa valmistettu hyväntekeväisyystuote on jälleen myynnissä Nenäpäivän kampanja-ajan.

Tämän vuoden Nenä on kehitetty yhteistyössä yli kolmekymmentä vuotta toimineen turkulaisen Scaletec Oy:n kanssa. Uusi ruiskupuristustekniikalla tehty Nenä on aiempaa pehmeämpi ja istuu mukavammin päähän. Myyntipäällikkö Pasi Lempiäinen kertoo, että he Scaletecilla ovat ylpeitä valmistamistaan Nenistä:
– Ostamalla Nenän auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat. Samalla tulee tukeneeksi suomalaista työtä ja osaamista, Pasi summaa.

Nenän valmistuksessa on huomioitu myös tuotteen ekologisuus. Nenä valmistetaan 100% kierrätettävästä muovista ja kun Nenää on käytetty riittämiin, se kannattaa viedä muovinkeräykseen. Näin Nenästä syntyy kierrätyksen kautta jokin uusi tuote tai se hyödynnetään lämpöenergiana. Lähellä tuotetun Nenän kuljettaminen myös kuluttaa vähemmän luonnonvaroja.

– Meille on tärkeää, että tiedämme tarkkaan, missä oloissa kannatustuotteemme on tehty ja olemme tyytyväisiä siihen, että Nenät on valmistettu Suomessa. Lisäksi kannustamme kaikkia kierrättämään Nenät käytön jälkeen, jotta ne eivät kuormita maapalloa tarpeettomasti, toteaa Nenäpäivän toiminnanjohtaja Riina Lipponen.

 

Yksi Nenä maksaa kaupassa 3 €, josta ohjautuu tuotanto- ja kuljetusmaksujen jälkeen noin 2,5 € Nenäpäivä-keräykseen. Voit ostaa oman Nenäsi Helmisimpukka-asemilta, Life-ketjun liikkeistä, Fidan liikkeistä ja ensi viikosta alkaen myös Elisan myymälöistä. Neniä voi tilata myös Nenäpäivän nettikaupasta.