Uutiset

Nenäpäivä-keräys alkoi ennätysvauhdilla

Artikkelin julkaisu päivämäärä

30.10.2020

Jaa sosiaalisessa mediassa

Konsertissa kuultiin upeita musiikkiesityksiä. Kuva: Tomi Palsa
Rauhaa ja rakkautta -konsertti piti sisällään monia koskettavia hetkiä, jotka kannustivat suomalaisia lahjoittamaan. Konsertissa kuultiin muun muassa Matti Salmisen koskettava tulkinta Nuoruustango-kappaleesta, Tuure Kilpeläisen hienoa revittelyä Beatlesin With a Little Help from my Friendsissä, Johanna Förstin liikuttava tulkinta Syli-kappaleesta, Marzi Nymanin upea versio All along the Watchtowerista, Vuokko Hovatan pysäyttävä Lilja, ruusu ja kirsikkapuu sekä Litku Klemettin ilahduttava Frank Zappa -potpuri. Kaikki kappaleet olivat Nymanin uudelleen artisteille ja Tapiola Sinfoniettalle sovittamia.
 
Upeiden musiikkiesitysten lisäksi konsertissa oli haastateltavana Elisabeth Rehn, joka jakoi viisaita ajatuksia maailman lasten auttamisen tärkeydestä. Rehnin sanomaa vahvistivat vetoomusfilmit, jotka kertoivat maailman lasten avuntarpeesta. Konsertin juonsi ammattitaidolla ja lämmöllä Piia Pasanen. Suorana Tapiolasalista Yle TV1:n ja Yle Radio Suomen kautta lähetetty konsertti on katsottavissa Yle Areenassa
 
– Eilinen rauhan ja rakkauden ilta osoitti, että maailman onnellisimmalla kansalla on halua ja sydäntä auttaa koronastakin huolimatta niitä, jotka apua kipeästi tarvitsevat. Saimme konsertista valtavasti ylistävää palautetta katsojilta ja kuulijoilta. Tästä on hyvä jatkaa kohti varsinaista Nenäpäivää, jota vietetään perjantaina 13. marraskuuta! Toivomme, että suomalaiset osallistuvat myös silloin avokätisesti keräykseen ja ovat mukana tekemässä maailman lapsille Onnenpäivää, tsemppaa Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.
 
Aikaisempi keräysennätys tehtiin Nenäpäivä-konsertissa vuonna 2018, kun Radion Sinfoniaorkesterin johdolla esitettiin ikivihreitä iskelmiä. Tuolloin yhden illan aikana kerättiin 240 000 euroa. Tällä kertaa konsertti siis ylitti kaikki odotukset. 
 
– Sen lisäksi, että haluamme kiittää jokaista jo keräykseen osallistunutta lahjoittajaa, haluamme osoittaa lämpimät kiitokset koko Tapiola Sinfoniettan väelle, Marzi Nymanille ja upeille artisteille, jotka ammattitaidollaan tekivät illasta unohtumattoman musiikkielämyksen. Lisäksi kiitoksen ansaitsevat Piia Pasanen ja Elisabeth Rehn, jotka toivat asiantuntemusta ja toivon sanomaa iltaan – sekä tietenkin koko Ylen ammattitaitoinen tuotantotiimi tuottaja Risto Vuorensolan johdolla, Paasio kiittelee. 
 
Viime vuonna Nenäpäivä-keräys tuotti kaikkinensa 2,3 miljoonaa euroa, josta 2,1 miljoonaa saatiin kasaan Nenäpäivä-illan loppuun mennessä. 
 
Rauhaa ja rakkautta -konsertti aloitti syksyn Nenäpäivä-keräyksen, joka huipentuu perjantaina 13. marraskuuta vietettävään Nenäpäivään. Nenäpäivän teemana on tänä vuonna onni ja tarkoitus on tehdä Nenäpäivästä varsinainen Onnenpäivä maailman lapsille.
 

lahjoita_painike.png