Uutiset

Äänestä suosikkiasi Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi

Artikkelin julkaisu päivämäärä

06.09.2021

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tässä ovat ehdokkaat Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi
Vuoden Positiivisimman Suomalaisen tittelistä kilpailevat tänä vuonna Joalin, Kiti Kokkonen, Lotta ja pappa, Mika Salminen, Seksikäs-Suklaa sekä Anniina Valtonen

Ensimmäistä kertaa yleisö pääsee vaikuttamaan Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valintaan, kun Positiivarit ja Nenäpäivä julkistavat tänään kuusi ehdokasta Vuoden Positiivisimman Suomalaisen tittelin voittajaksi. Omaa suosikkiaan voi äänestää 10.10. saakka, ja järjestyksessään 29. Vuoden Positiivisin Suomalainen julkistetaan Nenäpäivän startissa 8. marraskuuta.

Vuoden Positiivisin Suomalainen -ehdokkaat on listalle koonnut Positiivareiden, Nenäpäivän sekä yhteistyökumppaneiden muodostama raati ja äänestys starttaa valtakunnallisen Positiivisuusviikon kunniaksi. Monipuolinen ehdokasjoukko viestii siitä, kuinka monin eri tavoin myönteistä elämänasennetta ja positiivisuutta voi tuoda esiin. 

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2021 -ehdokkaat ovat:

Joalin, somevaikuttaja

Kiti Kokkonen, näyttelijä

Lotta ja pappa, koronalaulajat

Mika Salminen, terveysturvallisuuden osastonjohtaja THL:stä

Seksikäs-Suklaa, mediapersoona

Anniina Valtonen, meteorologi

Lue lisää ehdokkaista ja katso äänestysohjeet »

Vuoden Positiivisin Suomalainen -äänestyksen järjestävät Positiivarit ja Nenäpäivä

Yleisöäänestyksen järjestävät Positiivarit ja Nenäpäivä, jotka haluavat yhteistyöllään luoda iloista auttamisen kulttuuria. Vaikka yleisöäänestys toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa, on valtakunnallisella Positiivisuusviikkoa vietetty jo vuodesta 1993 lähtien ja Vuoden Positiivisin Suomalainen valitaan nyt järjestyksessään jo 29. kerran.

– Positiivisuusviikolla haluamme muistuttaa, että positiivinen asenne on taito, jota voi itse harjoitella: monet Vuoden Positiivisimmat Suomalaiset ovat kertoneet, että ovat päättäneet valita myönteisyyden elämän tiukoissa tilanteissa. Toivomme, että suomalaiset lähtevät nyt innolla mukaan äänestämään omaa suosikkiaan tämän Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi, kannustaa Riikka Töytäri Positiivareista.

Yleisöäänestyksen myötä kertyneet tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle, joka tekee töitä maailman lasten paremman tulevaisuuden puolesta. Vuoden Positiivisimman Suomalaisen -yleisöäänestys myös virittelee tunnelmaa varsinaista, 12. marraskuuta, vietettävää Nenäpäivää varten. 

– Nenäpäivässä hauska auttaa ja hyväntekeväisyys saa nostaa hymyn huulille. Nenäpäivän vietto perustuu ajatukseen, että huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita ja iloinen tekeminen antaa ihmiselle mahdollisuuden tulla yhteen auttamaan maailman lapsia. Vuoden Positiivisin Suomalainen edistää mainiosti myös Nenäpäivän ajattelutapaa, kertoo Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.

Vuoden Positiivisimman Suomalaisen äänestysaika alkaa Positiivisuusviikon kunniaksi 6.9. ja päättyy 10.10.2021, äänestyksen voittaja julkistetaan Nenäpäivä-viikon starttitilaisuudessa Helsingissä 8.11.2021.


Lue lisää aiheesta:

Vuoden Positiivisin Suomalainen -ehdokkaat ja äänestys »

Valintakriteerit Vuoden Postiivisimmaksi Suomalaiseksi »