Uutiset

Äänestä suosikkiasi Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2022

Artikkelin julkaisu päivämäärä

05.09.2022

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2022 ehdokkaat
Vuoden Positiivisin Suomalainen tittelistä tänä vuonna kilpailevat Auri Kananen, Christoffer Strandberg, Diandra, Eva Wahlström, Konstaapeli Daniel ja Marko Anttila

Positiivarit ja Nenäpäivä palkitsevat jälleen marraskuussa Vuoden Positiivisimman Suomalaisen. Ehdokkaat tittelin perijäksi on julkaistu ja yleisö voi äänestää suosikkiaan syyskuun loppuun asti.

Tänään alkavan Positiivisuusviikon kunniaksi käynnistyy myös Vuoden Positiivisimman Suomalaisen haku. Tunnustus myönnetään jo 30. kertaa ja voittaja julkistetaan marraskuussa vietettävän Nenäpäivän yhteydessä.  

Monipuolinen ehdokasjoukko viestii siitä, kuinka monin eri tavoin myönteistä elämänasennetta ja positiivisuutta voi tuoda esiin. 

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2022 -ehdokkaat ovat:

Auri Kananen, siivouskuningatar

Christoffer Strandberg, näyttelijä-juontaja

Diandra, artisti

Eva Wahlström, taiteilija

Konstaapeli Daniel, nettipoliisi

Marko Anttila, jääkiekkoilija

Lue lisää ehdokkaista ja katso äänestysohjeet »

Yleisöäänestyksen järjestävät Positiivarit ja Nenäpäivä-säätiö, jotka haluavat yhteistyöllä luoda iloista auttamisen kulttuuria.

Valtakunnallista Positiivisuusviikkoa on vietetty jo vuodesta 1993 lähtien. Vuoden Positiivisimman Suomalaisen palkinnon ovat saaneet aiemmin muun muassa Katri Helena, Saara Aalto ja Jorma Uotinen. Viime vuonna palkinto myönnettiin korona-ajan lauluistaan tunnetuksi tulleelle Lotta ja Pappa -duolle.

Viime vuoden tapaan yleisö on saanut jälleen ehdottaa suosikkiaan Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi ja finalistit on valinnut Positiivareiden, Nenäpäivän sekä heidän yhteistyökumppaneidensa muodostama raati.

Positiivinen asenne on taito, jota voi harjoitella

– Positiivisuusviikolla haluamme muistuttaa, että positiivinen asenne on taito, jota voi itse harjoitella, kertoo projektipäällikkö Riikka Töytäri Positiivareista.

– Monet palkitut ovat kertoneet, että ovat päättäneet valita myönteisyyden elämän tiukoissa tilanteissa. Toivomme, että suomalaiset lähtevät jälleen innolla mukaan äänestämään omaa suosikkiaan ja valitsemaan Lotalle ja papalle seuraajaa!

Yleisöäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle, joka kerää varoja työhön maailman lasten paremman tulevaisuuden puolesta. Vuoden Positiivisimman Suomalaisen äänestys virittelee omalta osaltaan tunnelmaa varsinaista, 11. marraskuuta, vietettävää Nenäpäivää varten.

– Nenäpäivässä hauskuus ja hyvän tekeminen nostavat hymyn huulille. Nenäpäivä tarjoaa ihmisille mahdollisuuden tulla yhteen auttamaan maailman lapsia, kertoo Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.

– Nenäpäivän teema on tänä vuonna läheisyys. Yhdessä oleminen ja huolenpito ovatkin erityisen tärkeitä asioita erityisesti kriisiaikoina. Vuoden Positiivisin Suomalainen edistää mainiosti myös Nenäpäivän ajattelutapaa.

Vuoden Positiivisimman Suomalaisen äänestysaika alkaa maanantaina 5.9. ja päättyy 30.9.2022.

Äänestyksen voittaja julkistetaan Nenäpäivä-kampanjan lehdistötilaisuudessa Helsingissä 1.11.2022.


Lue lisää aiheesta:

Vuoden Positiivisin Suomalainen -ehdokkaat ja äänestys »

Valintakriteerit Vuoden Postiivisimmaksi Suomalaiseksi »