Uutiset

Tänään perjantaina 13. marraskuuta on Nenäpäivä

Artikkelin julkaisu päivämäärä

12.11.2020

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nenäpäivän suoran lähetyksen 13.11. kello 19 Yle TV1:llä juontavat Jussi-Pekka Rantanen, Viivi Pumpanen ja Janne Kataja.
Nenäpäivää tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Korona on osunut maailmalla kipeimmin juuri niihin, joilla meni heikosti jo ennen koronaa. Nenäpäivää vietetään, jotta useammalla maailman lapsella olisi mahdollisuus hyvään ja turvattuun elämään – poikkeustilanteesta huolimatta. Tänä Nenäpäivänä maailman onnellisimmalle kansalle annetaan mahdollisuus jakaa palasia onnestaan, sinne missä onnea erityisesti nyt tarvitaan. Nyt jännitetäänkin tuleeko lahjoituksia enemmän kuin viime vuonna, kun hyväntekeväisyyspottiin kertyi Nenäpäivän loppuun mennessä hieman yli kaksi miljoonaa euroa. 
 

Tapahtumat ympäri Suomen piristävät perjantaita

Poikkeusoloista huolimatta Nenäpäivää vietetään turvaväleillä ympäri Suomea. Muun muassa Seinäjoella pistetään pystyyn Nenäpäivän kahvila, Kuopiossa Nenäpäivä valloittaa koko torin, Lappeenrannassa Nenäpäivää vietetään punaisena hehkuvan kaupungintalon edustalla ja Laurean opiskelijat ilahduttavat Nenäpäivän tapahtumilla pääkaupunkiseudulla Triplassa ja Sellossa. Oman paikkakunnan tapahtuman voi bongata täältä.
 
Lisäksi monissa kouluissa, päiväkodeissa, oppilaitoksissa ja työpaikoilla vietetään Nenäpäivää. Esimerkiksi Oulun Myllytullin koulun oppilaskunta on kerännyt innolla pottia kasaan taksvärkin voimin, Espoossa Etelä-Tapiolan lukiossa räpätään ja Paattisten päiväkodissa Turun suunnalla vietetään Nenäpäivää jo yli kymmenettä kertaa. Lisäksi Nenäpäivää vietetään monessa apteekissa ympäri Suomen.
 
– Olemme todella iloisia, että koronasta huolimatta niin monet ihmiset ovat mukana auttamassa. Olemme saaneet viestiä, että Nenäpäivää vietetään työyhteisöjen kahvihetkissä ja ulkoliikunnan merkeissä – sekä tietenkin illalla katsomalla Yle TV1:ltä Nenäpäivän suoraa lähetystä. iloitsee Nenäpäivää-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.
 

Ylen ohjelmat viettävät Nenäpäivää – iloisia yllätyksiä luvassa TV:ssä ja radiossa

Monet Ylen ohjelmat ovat jälleen lähteneet innolla mukaan Nenäpäivän viettoon. Puoli seitsemän on ollut Nenäpäivä-tunnelmissa koko viikon ja tarjonnut katsojilleen yllätyksiä ja sydäntä lämmittäviä hetkiä. Mikko Kekäläinen on jakanut katsojien kanssa kokemuksiaan Nenäpäivän avustuskohteesta Keniasta ja ohjelman vieraiden kanssa on keskusteltu onnen aiheista. Katsojat ovat kerryttäneet Puoli seitsemän Nenäpäivä-pottia jo lähes 180 000 eurolla ja hyväntekeminen jatkuu tämän päivän lähetyksessä.
 
Lisäksi tarjolla on hulvatonta menoa YleX:n taajuuksilla! Viime vuonna lähetyksellään Kultaisen Venlan voittanut YleX Aamun Naurumaraton käynnistyi torstaiaamuna ja hauskuuttaa Ville "Viki" Eerikkilän ja Juuso "Köpi" Kallion johdolla kuulijoitaan 42 tunnin ajan aina puoleen yöhön asti. Ennätyspitkä radioshow on täynnä kiinnostavia vieraita, tsemppihenkeä ja yllättäviä käänteitä –  sekä tietenkin sambaa, jolla juhlistetaan keräyspotin kertymistä! 
 
Näiden lisäksi Nenäpäivää vietetään tänään esimerkiksi Yle Radio Suomen taajuuksilla, jossa luvassa on koko valtakunnan voimin toteutettava 12 tunnin maratonlähetys. Yle Puheen Aamu tempautuu mukaan Nenäpäivään ja Svenska Yle ilahduttaa ruotsinkielisiä katsojia suoralla Född i Farstun -sitcom-lähetyksellään, joka kerryttää hyväntekeväisyyspottiaan yhteensä viiden tunnin ajan. 
 

Tunnetut nenät kerryttävät onnenpottia Nenäpäivän suorassa lähetyksessä Yle TV1:llä koko illan

Nenäpäivän suora lähetys viihdyttää kotikatsomoita kello 19 alkaen Yle TV1:llä ja kutsuu kaikki mukaan lisäämään onnea maailmaan. Luvassa tuttuun tapaan ilta täynnä parasta musiikkia, koskettavia tositarinoita maailmalta ja iloisia yllätyksiä! 
 
Tänä vuonna Nenäpäivän suoraa lähetystä luotsaa Nenäpäivän suurisydäminen vakiokasvo Janne Kataja yhdessä Viivi Pumpasen ja Jussi-Pekka Rantasen kanssa.
 
– Odotan eniten Nenäpäivältä koskettavaa, opettavaista ja iloista iltaa yhdessä loistavien esiintyjien kanssa ja ennen kaikkea kohtaamisia, joita ohjelmassa tullaan näkemään. Toivottavasti onnistumme myös kannustamaan ihmisiä tekemään yhdessä hyvää, Viivi Pumpanen kertoo. 
 
Nenäpäivä tarjoilee monia ikimuistoisia hetkiä, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Tanhupallo sekä Karvamato pohtivat yhdessä suuria auttamiseen liittyviä kysymyksiä, ja legendaarinen Kummelista tuttu Matti Näsä viettää Onnenpäiväänsä. 
 
Myös koskettava hetkiä on varmasti luvassa, kun Mikko Kekäläisen seurassa tutustutaan elämään ja ihmisiin kenialaisessa kylässä, nähdään tositarinoita Ugandasta ja palataan viime vuosina tunteita herättäneisiin Nenäpäivä-hetkiin.
 
Nenäpäivänä katsojat saavat nauttia tuttuun tapaan myös upeasta musiikista. Suorassa lähetyksessä lavalle nousevat muun muassa Erin, Elastinen, ABREU, Samuli Edelmann, Diandra, Konsta Hietanen, Ressu Redford, Sara Siipola, Pete Parkkonen ja Neljä Ruusua sekä tietenkin Red Nose Orchestra Kalle Torniaisen johdolla.
 
Nenäpäivän tunnelmaa on lisäksi nostamassa suuri joukko tunnettuja neniä: Minna Kivelä, Jarkko Tamminen, Iikka Forss, Mari Perankoski, Jukka Puotila, Niko SaarinenJoonas Nordman, Juha Laitila, Sonja Kuittinen, Antti Tuomas Heikkinen, Tero Salenius, Ria Kataja, Tume Uusitalo, Katja Kettu, Sara Chafak, Esko Eerikäinen, Timo Parvela, Heikki Silvennoinen sekä lukuisat muut tunnetut suomalaiset. 
 
Koko illan ajan kerrytetään tietenkin Nenäpäivän onnenpottia, joka auttaa maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.
 
– Meillä on vahva luotto siihen, että suomalaisilla riittää juuri nyt halua auttaa maailman lapsia. Nenäpäivä-keräys on lähtenyt tänä vuonna ennätysvauhdilla käyntiin ja jännitämme kasvaako lahjoituspotti viime vuoden reilua kahta miljoonaa euroa suuremmaksi Nenäpäivä-illan aikana, Paasio pohtii. 
 
– Nenäpäivä on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä hyvää. Se on mahdollisuus ojentaa käsi toiselle puolelle maailmaa – lapsille, jotka apua tässä maailmassa kaikkein eniten tarvitsevat. Toinen toisiamme varten me ihmiset täällä ollaan, yksi illan juontajista Jussi-Pekka Rantanen summaa. 
 
 
 

Nenäpäivän suorat lähetykset

Puoli seitsemän viettää Nenäpäivää
9.–13.11. kello 18.30
Yle TV1 ja Yle Areena
 
YleX Aamun Naurumaraton
YleX ja Yle Areena 12.11. kello 6 – 13.11. kello 24
Yle TV2 12.11. klo 22.-23.30, 13.11. klo 16-17, 13.11. klo 18-19
 
Yle Radio Suomen suuri Nenäpäivä-lähetys
13.11. kello 6-18
 
Yle Puheen Aamu Nenäpäivä-tunnelmissa
Pe 13.11. kello 7-10
 
Född i Farstun
13.11. kello 18-23
Yle Fem kello 18-19.30
Yle Areena kello 19.30-23
 
NENÄPÄIVÄ
13.11. kello 19-20.30 ja 21-23.30
Yle TV1 ja Yle Areena
 
 

 
 
lahjoita_painike.png