Privat: Nyheter

Hjälpandet löper som på Strömsö

Artikkelin julkaisu päivämäärä

28.09.2020

Jaa sosiaalisessa mediassa

Snappa åt dig mönstret till näsdagssockan som Strömsös Lee designat.
I höst utmanar Näsdagen och Strömsö tillsammans alla med minsta lilla hantverkartalang att sticka yllesockor till förmån för utsatta barn runt om i världen. Du kan delta i utmaningen genom att sticka ett par näsdagssockor och sälja dem till en vän eller bekant. Genom att skänka försäljningsvinsten till näsdagsinsamlingen bistår du världens barn.
 
Låt fantasin flöda fritt och designa dina egna näsdagssockor eller ta modell av de vackra näsdagssockor med hjärtan och flätor som Strömsös skickliga Lee har designat.
 
⎼ Inspiration till näsdagssockans modell fick jag av Strömsövillans träsnideri. Jag ville sticka en socka i vilken flätorna flätar samman hjärtana och berättar om varma tankar. Att handarbeta till förmån för någon annan vittnar om att man bryr sig. Varje maska är stickad med tid och omtanke, berättar Lee.
 
De näpna näsdagssockorna designade av Lee figurerar också i Strömsös höstutbud. Utförliga instruktioner och mönstret till näsdagssockorna hittar du i Strömsös artikel på temat.
 

Så här deltar du i Näsdagsutmaningen:

1. Sticka ett par yllesockor ⎼ eller flera! Om du vill kan du visa upp dina konststycken på sociala medier med taggarna #näsdagen och #nenäsukka.
2. Sälj sockorna du stickat och donera pengarna till näsdagsinsamlingen. Donationen är enkel att göra på nätet, till exempel via Strömsös insamlingsbössa.
3. Utmana alla dina duktiga handarbetande vänner att hänga på och sticka för näsdagsinsamlingen.
 
Näsdagen infaller i år fredagen den 13 november då all eventuell otur får ge vika och tvärtom vändas till barnens lycka världen över. Näsdagen kan lämpligen firas i sällskap av Näsdagens direktsändning på tv. Skapa din egen lilla festliga nässalong i hemmasoffan ⎼ och dra på dig de sköna näsdagssockorna!