Privat: Nyheter

Född i farstun är tillbaka!

Artikkelin julkaisu päivämäärä

13.10.2020

Jaa sosiaalisessa mediassa

föddifarstun

13 avsnitt fördelade på 5 timmar direktsändning tillsammans med skådespelare kända från olika teatrar i Svenskfinland och allt utan manus. Mellan varje sitcom-avsnitt får vi följa med bakom kulisserna hur nästa avsnitt förbereds under sju minuter, och här kommer också skådespelarna att tilldelas sina roller bara några minuter före de ska in på scen, och genom att följa med direktsändningen kan du kommentera och ge förslag på vad dessa yrken och egenskaper ska vara. Vore det inte roligt om det kom in en inbrottstjuv med narkolepsi? Eller en lättskrämd rörmokare? Eller varför inte en paranoid Strömsö-programledare? Det här är ju en sitcom, det kan inte bli FÖR tokigt!
 

Tanken är att vara så underhållande som möjligt. Och lyckas vi få dig att skratta så skulle vi uppskatta om du donerade tio euro till näsdagen till förmån för världens barn. Under hela direktsändningen följer vi med donationerna och vem vet, kanske pengasumman också påverkar vad som händer i sitcom-huset?

 

Det här vill du inte missa. Följ med under Näsdagen den 13.11 och skapa finlandssvensk sitcom-historia igen tillsammans med Svenska Yle. Direktsändningen pågår mellan kl. 18 och 19.30 i Yle Fem och fortsätter på Arenan ända till kl. 23.