paakuva_hauska_auttaa_info.png

Nenäpäivä 13.11. on Onnenpäivä

Info

kuvat_500x500px.png

Miksi juuri Nenäpäivä?

Juuri nyt Nenäpäivän järjestöt tekevät kaikkensa, että poikkeustilanteesta huolimatta mahdollisimman moni lapsi saisi myös tulevaisuudessa riittävästi ravintoa, mahdollisuuden oppia, elintärkeät rokotukset ja lääkkeet sekä huolenpitoa, jonka turvin kasvaa. Koska koronan vuoksi avun perille vieminen on entistä haastavampaa, Nenäpäivän lahjoitusvaroja tarvitaan enemmän kuin koskaan. Viime vuonna Nenäpäivän lahjoituspotti oli 2,3 miljoonaa euroa. Suomalaisten lahjoituksilla oli vaikutuksia puolen miljoonan lapsen elämään. Sinun lahjoituksellasi voidaan ehkäistä esimerkiksi tappavia tauteja tai mahdollistaa koulutie lapselle.

1000_koulutus.png

Lahjoita lapsi kouluun

Tukemalla Nenäpäivää olet estämässä sitä, että koronalla on merkittäviä vaikutuksia maailman lasten koko tulevaisuuteen. Koronan myötä lapset eivät pääse kouluun, ja tällä on kohtalokkaat vaikutukset etenkin tyttöjen turvallisuuteen. Opetuksen lisäksi koulun antama tuki ja turva jää saamatta, joissain tapauksissa myös päivän ainoa kunnon ateria. Varsinkin tyttöjen tilanne on huonontunut: lapsiavioliitot ja ulkoisten sukuelinten silpominen lisääntyy köyhyyden ja tuen puutteen lisääntyessä.

tuntee_nenapaivan94.png

Suomen suurin ja hauskin hyväntekeväisyys­kampanja

Maailman lapsille varoja keräävä Nenäpäivä sijoittuu kärkisijoille suomalaisten mielikuvissa järjestöistä ja keräyksistä. Nenäpäivä myös tunnetaan entistä paremmin: lähes kaikki Taloustutkimuksen kyselyyn vastanneet, eli 94 prosenttia kertoivat tietävänsä Nenäpäivän.

Mukana on joka vuosi laaja joukko Suomen eturivin artisteja ja julkkiksia. Nenäpäivä näkyy ja kuuluu vahvasti Ylen kanavilla niin tv:ssä kuin radiossakin. 

Nenäpäivän viestiä vie eteenpäin joka vuosi myös laaja joukko Nenäpäivän yhteistyökumppaneita eri toimialoilta;  ammattiliittoja, yrityksiä ja oppilaitoksia. Pääyhteistyökumppaneina tänä vuonna on Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Apteekkariliitto.  Jos laajempi yhteistyökumppanuus kiinnostaa, lukaise täältä lisää.

Miten apu menee perille?

Nenäpäivän toiminnassa mukana olevilla järjestöillä on vankka kokemus kehitysyhteistyöhankkeiden vetämisestä. Ammattitaitoiset työntekijät tietävät, miten keräysvaroilla saadaan tehokkaimmin pysyviä tuloksia kehitysmaissa aikaan. Monet hankkeista saavat myös Ulkoministeriön tukea eli ne ovat myös Ulkoministeriön valvonnan piirissä. Nenäpäivän keräystuotto jaetaan tasan yhdeksän luotettavan järjestön kesken.

Lue lisää Nenäpäivän vuosikertomuksesta täältä.

nena.png

1000

 • Mukana tukemassa -tunnus
 • Kuvapaketti someen, joka kertoo mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan: kouluvuosi 400 lapselle tai rokotukset 800 lapselle tappavia tauteja vastaan sekä tonnin seteli -ilme
 • Tervehdysteksti Nenäpäivän TV-lähetykseen 13.11. (Ylen toimituksellinen valinta)
nena_kelt.png

3000

 • Mukana tukemassa -tunnus
 • Kuvapaketti someen, joka kertoo mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan: kouluvuosi 1200 lapselle tai rokotukset 2400 lapselle tappavia tauteja vastaan sekä tonnin seteli -ilme
 • Tervehdysteksti Nenäpäivän TV-lähetykseen 13.11. (Ylen toimituksellinen valinta)
 • Yrityksesi nimi Nenäpäivän sivuille  
nena_lila.png

5000

 • Mukana tukemassa -tunnus
 • Kuvapaketti someen, joka kertoo mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan: kouluvuosi 1200 lapselle tai rokotukset 2400 lapselle tappavia tauteja vastaan sekä tonnin seteli -ilme
 • Tervehdysteksti Nenäpäivän TV-lähetykseen 13.11. (Ylen toimituksellinen valinta)
 • Yrityksesi nimi Nenäpäivän sivuille  
 • Yrityksesi maininta kiitosviestissä Nenäpäivän LinkedIn-tilillä