RSO:n Nenäpäivä-konsertti juhlistaa naisia ja tyttöjä korkeatasoisella ja monipuolisella kattauksella 

RSO:n Nenäpäivän konsertti
Radion Sinfoniaorkesterin Nenäpäivä-konsertin juontaa naisten ja tyttöjen oikeuksia jo pitkään puolustanut Lola Odusoga

Yle TV1:ssä konsertoidaan naisten ja tyttöjen puolesta 4.11. Radion sinfoniaorkesterin Nenäpäivä-konsertti kokoaa yhteen korkeatasoisen kattauksen musiikkia Kaija Saariahosta Minna Leinoseen ja Outi Tarkiaiseen. Solisteina kuullaan muun muassa maailmalla menestynyttä sopraano Anu Komsia.

Nenäpäivän tunnelmaan virittäydytään musiikin tahdissa 4.11., kun Radion sinfoniaorkesterin konsertti lähetetään Yle TV1:ssä. Konsertin teemana ovat tyttöjen ja naisten oikeudet, ja aihe loistaakin jokaisessa kuultavassa kappaleessa.

Konsertin ohjelman on suunnitellut kitaristi Marzi Nyman yhteistyössä säveltäjä Outi Tarkiaisen kanssa. Mukana on uutta suomalaista musiikkia sekä Tarkiaiselta että Nymanilta, ja muun muassa kansainvälisesti menestyneimmiltä naispuolisilta säveltäjiltämme Kaija Saariahosta Lotta Wennäkoskeen.

Mukaan on mahtunut myös kansanmusiikkivaikutteita, kuten Lauri Salokosken Kauniin naisen laulu sekä Paula Vesalan ja Pekka Kuusiston säveltämä Kiestinki.

Solisteina esiintyvät muun muassa maailmalla menestystä niittänyt sopraano Anu Komsi sekä mm. monipuolinen tulkitsija Emma Salokoski, vokalisti Anni Elif Egecioglu ja baritoni Aarne Pelkonen.

Musiikin lisäksi ilta tarjoaa myös runoutta, sillä lavalle astuu näyttelijä Kati Outinen, joka lausuu Sirkka Turkan runoutta. Turkan lisäksi konsertissa on mukana tekstejä mm. Edith Södergranilta ja Eino Leinolta.

“On valtava ilo ja kunnia päästä tekemään musiikkia RSO:n monipuolisesti lahjakkaan superjengin kanssa! Kaikki säveltäjät ja solistit ovat myös suuresti ihailemiani taiteentekijöitä, joiden faniksi tunnustaudun! Oli myös huimaa saada ideoida konserttia Outin kanssa; hän on ollut itselleni tärkeä rohkaisija säveltämisen suuntaan”, sanoo Nyman.

“Halusin varmistaa, että naiset ovat konsertissa mukana nimenomaan tekijöinä, koska Suomesta löytyy niin valtavan upeita naispuolisia säveltäjiä, kirjailijoita ja taiteilijoita eri sukupolvista”, kertoo puolestaan Tarkiainen.

Konsertin juontaa naisten ja tyttöjen oikeuksia jo pitkään puolustanut Lola Odusoga. Musiikin lisäksi lähetyksessä kuullaan tositarinoita Nenäpäivä-varoin tuetuista kohteista.

Nenäpäivä-konsertti

Yle TV1 ja Yle Areena, perjantaina 4.11. klo 19

Yle Radio 1, perjantaina 11.11. klo 19.02

Konsertin esiintyjät
Solisteina esiintyvät muun muassa Anu Komsi, Anni Elif Egecioglu, Aarne Pelkonen ja Emma Salokoski

Lahjoita

Lahjoituksellasi yhä useammalla lapsella maailmassa on mahdollisuus hyvään ja turvattuun elämään.

Valitse eri lahjoitustavoista sinulle sopivin. Jo pienellä summalla on suuri merkitys.